-
gwizdanie- nie turbo!!
witam
mam problem otóż podczas jazdy pojawia dosyc głośne gwizdanie taki wysoki dzwięk, pojawiło się nagle i ustać nie chcę. Im szybciej jadę tym bardziej gwizda , gwizd nie jest zależny od obrotów silnika, na postoju przy gazowaniu nic nie słychać , dopiero podczas jazdy, podczas jazdy jak słychać gwizd i wyrzucimy na luz dalej gwizda, jak zaczniemy hamować też nic nie daje. tak jakby była jakaś niesczelnośc gdzieś w karoserii , szyby , lusterka itp sprawdzone, nie wiem gdzie już szukać. czy łożysko może gwizdać ewentualnie, czy tylko wyje (ten dzwięk uszkodzonego znam), żadne koło sie nie grzeje więc hamulce nie trzymają...pomocy!
-
a sprawdź olej w skrzyni czy jest ;) Chociaż jakby nie było to ona by bardziej wyła, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Tylko dostęp do bagnetu jest bardzo kijowy, ja za pierwszym razem znaleźć go nie mogłem :D
-
wątpie aby to było to ale można sprawdzić, a gdzie ten bagnet się znajduje??ciężko mi powiedzieć skąd to gwizdanie słychać raz mam wrażenie ze z przodu raz ze z tyłu
-
mniej więcej ten bagnet jest pod zbiorniczkiem od płynu wspomagania, na samym tyle skrzyni, dość ciężko go dojrzeć.
I z tego co słyszałem od znajomych łożysko może też gwizdać jeśli jest uszkodzone.
-
a uszczelki drzwi?
może to banalne ale piszę, a i znalazłem jeszcze coś takiego http://forum.nissanklub.pl/index.php...dku-samochodu/ z forum nissana problem chyba podobny.
-
Może też intercooler łapać dodatkowego powietrza 'innego' . Też miałem gwizdy , przy jeżdzie , jeżdziłem tak ponad pół roku , po prostu rury były nie szczelne . Sprawdz czy nie masz 'orzyganych' rur olejem .
-
Ludzie czytajcie co kolega napisał.
Sprawdź czy masz wkładki wygłuszenia przy zawiasach maski, urwana/uszkodzona antena.
Wysłane z mojego GT-I9000