Witam,
Kupiłem rurę do dolotu gumową i jest cała uwalona olejem, smarem czy innym brudem. W środku jest brudna :/
Czym to wyczyścić?
I jeszcze zapytam czym można zakonserwować taki element, żeby nie sparciał czy coś.
Pozdrawiam,
Printable View
Witam,
Kupiłem rurę do dolotu gumową i jest cała uwalona olejem, smarem czy innym brudem. W środku jest brudna :/
Czym to wyczyścić?
I jeszcze zapytam czym można zakonserwować taki element, żeby nie sparciał czy coś.
Pozdrawiam,
Np benzyna ekstr lub goraca woda z ludwikiem.
Jesli chcesz, zeby ladniej wygladalo, po umyciu np preparatem do mycia silników lub wspomnianym wczesniej ludwikiem, posmaruj to gabka nasaczona preparatem do pielegnacji gumy, np Sonax'a: http://allegro.pl/sonax-preparat-do-...736083460.html
Jak kolega wyżej gorąca woda z płynem do mycia naczyń /tylko się nie poparz/ i póżniej może być też spray np.gumiptoteckt firmy bio-line.
Ja tez zawsze używam ciepłej wody i ludwika albo Tax remover firmy Auto Glym coś na bazie benzyny ekstrakcyjnej
ja też polecam benzynę ekstrakcyjną. Jeżeli chcesz to zakonserwować jakoś to kup jakieś dobre czarnidło do gumy i plastików.
A ja polecam Cif mleczko :) Bardzo ładnie pozbył się oleju z kolektora dolotowego ze zmienną geometrią, gdzie praktyznie nie było dostępu szczotą..