w czasie ostrego przyspieszania pomryguje kontrolka hamulca ręcznego po czym przestaje , w silniku nic nie stuka nie puka wszystko ok tylko to coś miga i mnie denerwuje , auto hamuje poprawnie , reczny działa bez zarzutu
co to może byc ?
Printable View
w czasie ostrego przyspieszania pomryguje kontrolka hamulca ręcznego po czym przestaje , w silniku nic nie stuka nie puka wszystko ok tylko to coś miga i mnie denerwuje , auto hamuje poprawnie , reczny działa bez zarzutu
co to może byc ?
a poziom płyny hamulcowego sprawdzales?
Sprawdź ilość płynu w zbiorniczku hamulcowym.
płyn ok
pod dzwignią hamulca recznego masz czujnik hamulca...on Ci szwankuje. Trzebaby go wyczyscic ...tez tak miałem, nic grożnego.
całe szczęście
rozumiem ze nalezy wyjąć cały czujnik i wyczyścić ?
niekoniecznie, u mnie jeszcze była taka przypadłość, że szwankował czujnik przy zbiorniczku, przeczysciłem styki, odłączyłem go na jakis czas, jak podłaczylem było wszystko okCytat:
Napisał Kosiar
jutro oddaje auto na wymianę tarcz hamulcowych a więc powiem żeby to też sprawdzili
Nie wymieniasz sam? Wymiana tarcz i klocków, nie stanowi większego problemu, ja u siebie te sprawy zawsze robię sam, nie dla oszczędności (chociaż? ;)), po prostu lubię "gmyrać" przy mojej AR. A propos jakie tarcze kupiłeś? Wydaje mi się, że razem z tarczami wypadałoby klocki też wymienić.Cytat:
Napisał Kosiar
Pozdrawiam.
- Rafał
tarcze brembo a klocki Ferodo , też chętnie bym to sam zrobił ale ostatnio brak czasu jakiś mam na moją AR :( od 2 tyg to wygląda jak po rajdzie dakar a ja nie mam jej czasu umyć nawet , ale obiecuje poprawie się :mrgreen: