-
Problem z abs asr
dzisiaj wracając z katowic zatrzymalem sie na swiatłach stojąc zapaliły mi sie lampki z asr abs nie wiedzialem o co chodzi zjechałem na bok zgasiłem auto i odpaliłem na nowo bo może jakiś błąd lampki zgasły ale po kilku minutach znowu się zapaliły zjechalem na boczną drogę i przetestowałem abs asr zaraz po odpaleniu auta układy działaja ale chwilę pozniej gdy kontrolki sie zapala już nie> spotkaliście się już z czymś takim ? bo troszkę się tego obawiam a w czwartek mam wyjazd do pragi
-
Na poczatek podlącz sie do Fes-a odczytaj błedy . Jezeli nie masz takiej mozliwości to ja miałem tak ze owe kontrolki wyzucały bład po naciśnieciu hamulca ponieważ czujnik był padniety wymiana za 10 zł załatwiła sprawe.
-
nie mam kabla własnie muszę podjechać do mechanika i 50 zl na dziędobry ale co zrobie to popolodniu podjade do mechanika :)
-
Kolego podjedź do mnie i Tobie za darmo podepnę :)
-
Tez mam problem z abs ebd. U mnie problem pojawia sie po spadku temperatury do ok.4 moze mniej. Wtedy wszystkie te kontrolki zapalaja sie i gasza i tak na okraglo. Macie moze jakis pomysl?
-
Padniete aku i tyle.
Dokładnie to samo - pisalem ze 2 tygodnie temu, że nic mi sie nie działo, ale przyszły chłodnie dni i aku zaczał szwankować to i niestety błędy sie pojawiają.
U mnie jeszcze od czasu do czasu aku złapie moc i nie ma problemu bo błędy znikają.
Ale szukam namiętnie akumulatora, gdyż zapowiadają od poniedziałku zime.
-
Bardzo możliwe, że czujnik jest zabrudzony albo mówi "pa pa" ;)
Ale zmierz też aku czy jest wydajne :)
-
gdzie jest centralka abs ? bo mnie chyba potarga ... co chwile zaplaja sie i gasna i jak skręcam w to sa jak nie skręcam to nie ma bledy 1215 i inne ogolnie chodzi o kable jak jest blad to nie dziala predkosc lewego kola tyl przod na raz a jak nie ma bledu to wszytko gra idealne ktoś podopwie gdzie siedzi centralka abs asr tc
-
to musi byc czujnik. Akumulator nowy wczoraj kupiony.
-
No to masz odpowiedź :) Chyba, że centralka padła....
Podjedź do kolegi Jaboleq podłącz się pod kompa i wszystko się wyjaśni ;)