-
2,5 V6 kontrolka wtrysku
Witam. Chciałbym się Was poradzić w jednej sprawie. Mianowicie od wczoraj zauwazyłem pewien problem. Przy mocnym dodaniu gazu włącza misię kontrolka wtrysku. Auto wtedy wyraznie słabnie, brak mu mocy. zaobserwowałem to dwukrotnie na 3 biegu. Kontorolka potrafiła zgasnąć sama z siebie, jak również po wygaszeniu silnika. Dodam jeszcze, że nie dzieje się to za każdym razem kiedy "depne" przy jezdzie spokojnej problemu jak na razie nie zaobserwowalem. Ma ktoś jakiś pomysł jaka może być przyczyna?
-
Trzeba podłączyć wóz pod komputer może on coś powie.
-
-
Bylo cos ostatnio grzebane przy silniku? Marchewa sie zapala czy sa momenty ze sie zarzy delikatnie?
-
Silnik zagazowany, ale od kilku miesięcy jezdze tylko ma Pb. Kontorlka zapalala sie, nie migala, nie zarzyla. Przy silniku nie bylo nic robione, poza wymiana cewek , jakis czas temu. Od 2 dni problem znikl, kontrolka nie zapala sie, silnik ma moc, nawet gdy dluzszy czas trzymam go w gornych zakresach obrotow. Dziwna sprawa :)
-
2 miechy temu wymieniałem przepływomierz. Autko smigało po wymianie aż miło a tu nagle brak mocy na obrotach i marchewa:) problem okazał się banalny wystarczyło poruszać kablem od przepływki i go po prostu docisnąć. Możesz spróbować nic cie to nie kosztuje a problem może zniknąć
pozdrawiam