-
Nie można otworzyć maski
Witam mam problem nie można otworzyć maski linka chyba cała ale spadła z zamka jest jakaś możliwość otwarcia jej. Dociskanie maski nic nie daje gdy 2 osoba ciągnie za linke wd40 też nie pomaga. Mam pytanko jak wyłamę atrapę dostane się do zamka by otworzyć go ręcznie?
-
może to ci coś pomorze http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...593&highlight= zapożyczone od kolegów z alfaclubu.
-
Wczoraj to robiłem w 147 GTA zderzak. Bez problemu, za pomocą 10tki nasadowej, dwóch przedłużek i między nimi przegubówki dostałem się do trzech śrub trzymających zamek. Potem wystarczyło go lekko podciągnąć i maska z zamkiem szła do góry, potem ręką klik i zamek zdjęty. Nowa linka za 2 zł założona, końcówkę zrobiłem ze ścisku elektrycznego (kostki).
W mojej 156 tak łatwo nie było by jak zaglądałem, ale 156 przed liftem "bliżej" do 147 więc zobacz sobie po prostu gdzie są śruby mocujące zamek (3 śruby ustawione w trójkąt z podstawą u góry) i próbuj do nich dotrzeć jakimś sprytnym patentem - klucz 10tka i zrób sobie odpowiednie przedłużki, domyślnie najłatwiej nakierować tam złączkę elastyczną ale moja nie dała rady i się poddała, zardzewiałe śruby, przegubówka wytrzymała).
Potem w rowerowym kupujesz linkę hamulcową 200cm, złączkę elektryczną przelotową (żeby dało się przez nią przepchnąć linkę i ścisnąć dwoma śrubami, a całą kosteczkę wepchnąć na ścisk miedzy ucho mocujące) i gra :).
-
Już po problemie pociągnełem mache i poszło:D bez uszkodzeń