Załącznik 78991Załącznik 78992Załącznik 78993
Jak widać na powyższych zdjeciach tylko ostatnia świeca jest sucha a 3 są mokre ? co może być przyczyna??
Ta maź teź nic dobrego nie wrózy czy tak ma byc???
Czy to tak ma być???
Printable View
Załącznik 78991Załącznik 78992Załącznik 78993
Jak widać na powyższych zdjeciach tylko ostatnia świeca jest sucha a 3 są mokre ? co może być przyczyna??
Ta maź teź nic dobrego nie wrózy czy tak ma byc???
Czy to tak ma być???
Zdjęcie pierwsze jest nie wyraźne. Co to za silnik TS 1.6? Jeśli jest podłączona tam odma to ta maź tam będzie się zbierać.
Uwalona uszczelka pod deklem zaworów a ta mazia to z odmy, masz niedogrzany silnik jezdzisz na krótkich dystansach.
Tak uszczelka pokrywy zaworów, 7km to troche mało by silnik zdążył się nagrzać, a ile Ci tego płynu ubywa? może na którymś z węży się sonczy? jak Ci oleju dziwnym trafem nie przybywa albo w zbiorniczku płynu chłodzącego nie masz oleju to raczej nie uszczelka pod głowicą. Przynajmiej to jest moje zdanie u siebie też miałem tak świece zalane. Ja swoją wyjełem wymyłem w płynie do mycia naczyń tak aby nie była tłusta i wysmarowałem silikonem wysokotemperaturowym i problem z bani:) taniej niż płacić za uszczelke 100 zł która czasami bywa, że nie pomorze. Możesz też przy okazji zmienić te świece idzie zima a koszt nie durzy.