Witam!
Musze wymienic przegub wewnetrzny w moim autku i nie wiem jaki kupic,tzn. jakiej firmy?
Co Polecacie?
Moze taki czy odradzacie:
http://www.allegro.pl/item420056055_...ava_marea.html
Printable View
Witam!
Musze wymienic przegub wewnetrzny w moim autku i nie wiem jaki kupic,tzn. jakiej firmy?
Co Polecacie?
Moze taki czy odradzacie:
http://www.allegro.pl/item420056055_...ava_marea.html
a możesz powiedzieć z jakiego powodu wymieniasz? drgania podczas przyspieszania czy "strzela" przy skręcaniu?
Na zdjęciu akurat jest przegób zewnętrzny, ma wieniec który zlicza czujnik ABS, wiec przed zakupem dopytaj sprzedawcy.
Cytat:
Napisał provokator
Jak strzela przy strzelaniu to zewnętrzny.
a wewnętrzny? jakie objawy? w starym r19 miałem straszne drgania przy przyspieszaniu jak był walnięty wewnętrzny, w alfie będzie podobnie?
W zeszlym tygodniu wymienilem dwumasowke ze sprzeglem i mechanik stwierdzil ze mam do wymiany wlasnie ten przegub wewnetrzny,wywalilo caly smar i wogle zle on wyglada!Pozatym odczuwam dalej delikatne stuki przy zmianie biegu (szczegolnie z 4 na 5) i przy puszczaniu i dodawaniu gazu!Czy to moze byc wina tego przegubu?
też mam podobnie, możliwe że ma już luzy i dlatego "stuka" ale jakby aż takie luzy były to wrzuć na luz, kanał, porusz przegubem i zobaczysz, powinien siedzieć w miarę sztywno, jak będzie latał to do wymiany:)
Dokładnie przeważnie jest to delikatny stuk przy ruszaniu na 1 lub wstecznym, czasami jak jest większy luz to słychać stuk na każdym biegu. Z tego co się orientuje do 2.4 jtd nie dokupi samego przegubu tylko cały z półośka.
czy po wymianie koła dwumasowego drgania przy przyspieszaniu zaniknęły, ja mam podobny problem ze 16602,4 JTD, wymieniłem juz półosie ale jeszcze trochę drży?danloo23,
Objawy jakie u mnie występują to właśnie stuk przy zmianie biegu, jak się złapie za półośkę to ma luz góra-dół. Wiem ze w 156 JTD występują dwa rodzaje przegubów homokinetyczny - podobny do tego na zdjęciu oraz krzyżakowy i ten jest wspólny ze 156 oryginalnie występuje tylko z półośką - widziałem na allegro za 660 zł, osobno jeszcze nie znalazłem.