-
Dziwny błąd
Czy spotkał się już ktoś z czymś takim i może mi powiedzieć co to może być. W dniu dzisiejszym podczas wyprzedzania, w momencie kiedy silnik przekroczył ok 2700 obr., zapaliła się na moment kontrolka silnika i wyskoczył jakiś komunikat na kompie (którego niestety nie zdążyłem przeczytać i znikł) i samochód jak troszkę przyhamował. Co prawda obroty spadły bo kończyłem wyprzedzanie i zmieniłem bieg. Silnik nie był jeszcze dobrze rozgrzany ale miał ok. 60 st. przyspieszanie podczas wyprzedzania nie było gwałtowne. Zeszłej zimy w podobnych okolicznościach miałem podobny przypadek i jak pojechałem na komputer nie wykryto żadnych usterek. Co to może być? Czyżby przyczyna nierozgrzanego silnika?
-
-
Przeanalizowałem, temat i faktycznie to może być MCSF, z tym, ze jak pisałem u mnie pojawia się to tylko w mrozy i dosłownie na ułamek sekundy i dalej bella przez setki kilometrów chodzi normalnie, gdyż od poprzedniego razu do wczoraj zrobiłem jakieś 15 tys. km, wiec nie wiem czy to tylko taki jej kaprys czy naprawdę coś nie jest jednak idealnie. Mi by najbardziej pasowało to, że jeżeli to MCSF to gdzieś przymarzło delikatnie sterowanie geometrią turbiny, ale mogę się mylić.