-
Nie działa radio w ICS
Witam.problem jest z radiem a dokładnie jego brakiem.historia zaczeła się od wyłączania sie ics podczas jazdy i właczenia się za 5 min nastepie komunikat bootsector 3.1 ar loading loader po wysuszeniu ics mimo iz było suche(na forum polecili suszenie) wszystko ok tylko radio nie widzi fali i glosniki nie daja oznak zycia.mam ics bez kodu -czy sam moduł radia jak przełożę to bez kodu pójdzie??
-
Jak nie widzi fali? Nie masz w ogóle opcji przestawiania częstotliwości i brakuje Ci opcji czy po prostu szukasz częstotliwości a nic nie łapie? Jak to pierwsze to ICS "nie widzi" w ogóle modułu radia. A jak to drugie to nie podłączyłeś anteny.
Jeżeli chodzi o przekładkę radia to uważaj bo sam się naciąłem. Niestety nie każdy ICS jest taki sam. Ja zauważyłem że były na podzespołach siemensa i beckera (chyba). Wygląda tak samo ale ma scalaki o trochę innych numerach i właśnie to powoduje że nie zadziała. W dodatku karty kodowe. Wiem że moduł kaset można zamieniać ale jak zamienisz radia (to znaczy ten drugi) to nie wiem czy nie zawoła o kod. W końcu gdzieś musi być zapisany. Nie jest w górnym module więc pewnie będzie w dolnym :P
-
nie widzi radia-nie ma opcji wyszukiwania ustawiania balansu itd puste opcje
-
To jest dokładnie to co pisałem. ICS nie widzi w ogóle segmentu radia. Tak jakby w ogóle go nie było. Nie wiem co robiłeś ale może w środku coś się rozłączyło? Np taśma łącząca moduły.
-
czy przypadkiem nie miałeś zalanego radia przez cieknąca nagrzewnicę?
Jeśli tak, to masz spalone końcówki mocy i pewnie jeszcze inne podzespoły. W takiej sytuacji nie masz wyjścia musisz wymienić.
-
Posprawdzaj najpierw, gdzieś opisywałem na forum jak sobie radyjko podłączyć na stole żeby wygodnie było dłubać. A jeśli chodzi o przekładki to tak jak pisał Marek radia się dość mocno różnią od siebie, było kilka wersji, no i kod jest zapisany w radyjku w dolnym module.
-
znajomy miał podobny przypadek jak wyjmiesz radio ,to za radiem jest bezpiecznik jak jest przepalony to ,są takie właśnie objawy jak mówisz. Sprawdź bezpiecznik
-
Bezpiecznik jest od całego zasilania ICSa a nie tylko radia.
-
bezpiecznik jest jeden pod kierownica do całego radia ,a 2 w ics z tyłu po bo koledze też radio nie odbierało i nie pokazywało kilku opcji. Wymieniliśmy bezpiecznik z tyłu ics i radio ożyło.
-
u znajomego ten sam problem, z tylu ics są 2 bezpieczniki ? widzialem jeden 10A, w ics nie dziala radio nie da sie ustawic czestotliwosci brak opcji na wyswietlaczu ..