-
Cześć.
Witam wszystkich fanów ciekawych samochodów. U mnie obecnie jeszcze stoi w garażu Octavia L&K 1,9 TDI 2000r. - miał ją zmienić Range Rover w podobnym wieku ... ale pewnie będzie młodszy model i ładniejszy czyli AR 159 ok.2007r. Mam nadzieję, że utwierdzicie mnie w tym postanowieniu:) i pomożecie w wyjaśnieniu wątpliwości bo pewnie takie też się pojawią. Pzdr Piotr
-
Range Rover to auto ciekawe, ale przecież całkiem inne niż Alfa 159. Chyba, że kupujesz dla wyglądu, a nie gabarytów/przeznaczenia itd.
Ja bym się nawet nie wahał, tylko brał 159. Uderz w tym celu do sprawdzonych na tym forum- kolega Szerszeń oraz koega Tomek Krk, oni rozwieją wszystkie Twoje wątpliwości.
-
No właśnie chodzi o te różnice - generalnie samochód będzie jeździł w firmie - ma być zarówno reprezentacyjny jak i praktyczny (czasami trzeba jakąś rurę zawieźć na budowę itp). Rendż wjedzie wszędzie (jeśli nie stoi w serwisie ;)), tylko ta awaryjność i spalanie - Alfa to jednak wydaje się bardziej ekonomiczna i uniwersalna no ale w każdy teren to już nie wjedzie - coś za coś. Rocznik też ma znaczenie - w tej samej cenie różnica ok. 7 lat na korzyść AR to sporo.