[156] obudowa filtra powietrza
jak w temacie musze zdemontowac obudowe filtra powietrza poniewarz przekręciły sie sruby i trzeba to jakos teraz naprawic. czy da sie go wyciągnac od spodu? co trzeba powykrecac moze jakas mala instrukcja. a moze juz ktos robil cos takiego
Druga sprawa spaliła mi sie zarówka i zaswieciła mi sie kontrolka po zmianie zarówki kontrolka dalej swieci, czy z takim drobiazgiem trzeba jechac no komputer aby to wykasowali?
Re: obudowa filtra powietrza
Cytat:
Napisał ciamel
jak w temacie musze zdemontowac obudowe filtra powietrza poniewarz przekręciły sie sruby i trzeba to jakos teraz naprawic. czy da sie go wyciągnac od spodu? co trzeba powykrecac moze jakas mala instrukcja. a moze juz ktos robil cos takiego
mój filtr jest zamontowany wyłącznie na 2 śrubki od strony akumulatora, od dołu stoi na listwie, aby go wymontować musiałem zdjąć rurę od góry, odkręcić mocowanie z boku puszki następnie wypiąć od pudełka rezonansowego podlewarowałem auto po czym dołem wyciągnąłem puszkę, aha jeszcze wcześniej musiałem rurki od chłodnicy wspomagania wypiąć i przesunać żeby się zmieścił i nie mam osłony pod silnikiem.
Jeśli masz kanał to zabieg nie jest trudny myślę ze 20 minut to świat i masz go w rękach.
w moim przypadku z góry nie ma możliwości demontażu mam komputer od gazu oraz idzie rura do chłodnicy