[145] 1.4 boxer remont? wymiana?
Przed wczoraj jechałem sobie ze znajomymi autostrada i co V bieg 3000 - 3500 obr wszystko pienie ładnie a tu nagle ryk porostu metaliczny ryk przytomniacy bardziej wiertarkę nie silnik zrzuciłem bieg i zgasł.... po zjechaniu na pobocze nie chciał z powrotem odpalić dopiero gdzieś o 20 min odpalił z lekkim trudem ale wszedł na obroty ale o prawej stronie strasznie stuka ( również metaliczne uderzenia ). I co teraz?:( pomocy:( co to może być? jakie koszta? no i gdzie zrobić proszę polećcie jakiegoś mechanika z Wrocławia.
Re: 1.4 boxer remont? wymiana?
raczej panewka, sprawdź cenę remontu jak więcej niż 800PLN szukaj silnika, ostatnio załatwiałem w Debicy 1,6 boxer za 1100PLN a :roll: gadanie "remontuj bo przynajmniej wiesz co masz" odstaw na bok na ogół kończy się to ogomnym kosztem a i tak zostaje coś nie halo w silniku ;|/
Re: 1.4 boxer remont? wymiana?
Cytat:
Napisał Abrial
raczej panewka, sprawdź cenę remontu jak więcej niż 800PLN szukaj silnika, ostatnio załatwiałem w Debicy 1,6 boxer za 1100PLN a :roll: gadanie "remontuj bo przynajmniej wiesz co masz" odstaw na bok na ogół kończy się to ogomnym kosztem a i tak zostaje coś nie halo w silniku ;|/
gadanie"szukaj silnika"odstaw na bok...nie ma BOXEROW z maly przebiegiem...kupisz szrota ktory pare tys ci wytrzyma i powtorka.zakup uzywki to naprawde ostatni krok jaki bym zrobil.zacznij od rozebrania i weryfikacji.na tej podstawie oszacujesz przyblizony koszt.pozdrawiam