-
Potłuczona 147 2002r ;(
Witam koledzy. Mam pewne nietypowe pytanie , a nie wiem dokladnie czy dobrze uderzam, w odpowiedni dzial.
Mialem dzis pewna przygode. wjechalem babeczce w ogrodzenie, zatrzymalem sie na slupku i takim wiekszym kamieniu ;( jezeli chodzi o plot sprawa racze zalatwiona, slupek postawiony siatka naciagnieta i gitarka gra.
co odniosnie ubezpieczenia AC. Jak wyglada sprawa z dostaniem pieniedzy jezeli jest to ewidentnie moja wina, poniewaz wpadlem w poslizg oraz jaki bylby ewentualnie koszt naprawy?
Do wymiany Zderzak przod przed liftem + malowanie, malowanie lewego nadkola, lusterko , chłodnica , osłona silnika. jest mi ktos w stanie napisac tak orientacyjnie jaki jest koszt oraz jakie mozna otrzymac pieniazki od ubezpieczyciela? pozdrawiam i przepraszam jezeli pochrzanilem dzialy.
-
Od tego jest AC żeby pokrywało uszkodzenia gdy zdemolujesz auto z własnej winy. Koszt naprawy wyceni rzeczoznawca wysłany przez ubezpieczyciela. Wszystko zależy od tego jaki masz wariant ubezpieczenia - dopuszczający udział własny, zamienniki i inne tego typu kwestie.
-
Czy jest mozliwosc braku wariantu dopuszczajacego udzial wlasny ?:D
-
Po prostu przeczytaj swoją umowę ubezpieczeniową...
-
Nie mam w tym momencie takiej mozliwosci , a takiej pomocy nie potrzebuje ;P myslalem moze ze ktos mial podobna sytuacje i sie troszke orientuje ;)
-
100% będziesz miał udział własny w szkodzie. Wejdź sobie na strone swojego ubezpieczyciela i poczytaj jakie są domyślne wartości
-
jest możliwość ale składka wzrasta poza tym jak juz masz udział wlany nie da się go znieść w trakcie trwania AC poza tym wyliczenie będzie na częściach nowych i pewnie wyjdzie szkoda całkowita i wtedy będzie loteryjka
-
całka z ac to przeważnie 70% wartości autka
ale jak pisali powyżej - nikt nie wie jakie masz to ac więc nic rzeczowego tu napisać się nie da \
o ile oc jest raczej zawsze jednakowe o tyle w ac jest masa wariantów do wyboru więc bez znajomości szczegółów to nic konkretnego się nie powie
-
to auto jest wyceniane od 8 do 12 tys zł nawet nie wiemy jaki masz model ani rocznik jak naprawa na częściach org. przekracza 70% to już całkowita jak masz wariant na zamiennikach to tak samo tylko jest szansa ze nie przekrczy
-
Miałem zdarzenie z swojej winy (wysunąłem się z podporządkowanej zbyt mocno) Wymeniono w ASO :
Zderzak przedni, chłodnicę płynu wspomagania, reflektor, błotnik, kratkę grilla dolnego , listwę zderzaka - 3640zł - mam i miałem wykupiony udział własny, więc nie zapłaciłem ani złotówki.