-
Alfa gaśnie... POMOCY!!!
Witam. Alfa 156 1.9 JTD 105 KM. Podczas jazdy najczęściej na 2-3 biegu gdy chce np wyprzedzic albo gwałtownie przyspieszyc zapala sie "marchewa" i auto gaśnie. Z tego co zauwazyłem dzieje sie to mniej wiecej przy 3 tys obrotów. Przy spokojniej jezdzie wszystko jest ok...:/ Miał ktos może podobny przypadek??
-
tylko podłączenie pod kompa powie Ci prawde..... Moim zdaniem Zaczyna Ci odmawiać posłuszeństwa czujnik położenia wału korbowego U mnie podobne objawy
-
dodam ze alfa odrazu odpala czy zimna czy ciepla...
-
żaden czujnik ,regulator cisnienia ,zasyfiałe filtry
-
kolego mozesz mi powiedziec gdzie znajduje sie ten regulator?? jutro zaczne od wymiany filtra
-
komp prawde Ci powie..odciecie na 3 tys.powoduje tryb awaryjny.
-
W pompie cr jest ten regulator. Ja tez go obstawiam
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
-
Dzisiaj zmieniłem filtr paliwa ale nie pomoglo. Zmienilem takze regulator cisnienia na pompie CR i problem ustal:) musialem tylko podpiąć pod kompa bo po tej wymianie alfa zaczela strasznie nierowno chodzic... juz jest wszystko ok. Dzieki wszystkim za rady i pozdrawiam
-
U mnie było to samo jakiś rok temu... Tylko wydałem 1000 zł zanim partacz doszedł do tego co to jest.. Masakra.. Lepiej korzystać z forum :))
-
Mechanik tez chcial juz regenerowac pompe i wtryski ale jakos bardziej zaufalem forum... i dobrze zrobilem