-
Spuszczanie paliwa
Witam
Ostatnio wybrałem się na ''wycieczkę'' do Rosji, co jest bardzo popularnym zajęciem w moim regionie dla większosci bezrobotnych :) Zchęca szczególnie cena paliwa, które nie odbiega jakością od polskiego, a nawet przewyższa w niektórych stacjach Oczywiście autko zalałem pod korek, [prawie 70litrów]
Moje pytanie, to czy jest jakis w miare szybki sposób na spuszczenie paliwa? Próbowałem przez wlew, lecz wężyk blokuje się
-
70 litra beny ? jak ty tam to zmiesciles ? jtd ma 60 litra pojemnosci.... nie wiem ile bena
-
jakos weszło, mozna na takie podesty podjeżdżać tylnim kołem to troszke sie upcha wiecej ;) Niby ksiazka podaje 60l +7l rezerwy
-
60l W TYM 7l rezerwy ... czyli max 60 z tego rezerwa sie zapala gdy w zbiorniku brakuje ok 7 litrów, czyli tankując przed rezerwą powinno wejść 53 litry.
-
Musisz zainwestować w jakąś pompę.
-
Skoro mu tyle weszło to może ruski dystrybutor na stacji oszukuje? :D
Mi najwięcej przy tankowaniu pod korek weszło 57l
-
pod maska po lewej stronie masz wezyk od paliwa z szybkozlaczka odpinasz ja szukasz w komorze silnika bezpiecznika od pompy paliwa a jest tam robisz kabelkiem do + a do szybkozlaczki dajesz karnisterek i juz masz ... automatycznie wypompuje paliwo z baku
-
od takiego czegoś nie uszkodzi się pompa ?
-
przeciez pompa chodzi caly czas jak masz właczony silnik ... wiec co ma się uszkodzić zawsze tak spuszczalem paliwo ( wazne aby wyjac bezpiecznik i podac prad na strone za bezpiecznikiem czyli na kabel do pompy a nie ten styk z ktorego normalnie rpzychodzi prad )
albo podnieść kanape tylnia wyciągnąc koste od pompy ( jest na podlodze pod wykladzina przymocowna i tam podac 12 +- i bedzie taki sam efekt
-
Tak spuszczałem paliwo z firmowego auta kiedy zamiast ropy zalalem pb
Wysłane z mojego HTC One S