Czy montowane były kiedykolwiek w wersji 2.0 zegary z czerwonymi cyferkami? Do tej pory się z takimi nie spotkałem, ale wczoraj miałem okazję zobaczyć taką po raz pierwszy. Czy to możliwe, czy po prostu ktoś zrobił jej swapa z v6?
Printable View
Czy montowane były kiedykolwiek w wersji 2.0 zegary z czerwonymi cyferkami? Do tej pory się z takimi nie spotkałem, ale wczoraj miałem okazję zobaczyć taką po raz pierwszy. Czy to możliwe, czy po prostu ktoś zrobił jej swapa z v6?
Tak, były montowane takie zegary. Nie możesz przełożyć zegarów z v6 do r4 ponieważ sa inne obrotomierze. A nawiasem mówiąć mam takie do sprzedania, ale to w dziale BAZAR 8) .
Mjałem takie zegary w 75 Turbo America
Nieee. Nie było! Były pomarańczowe :) Roczniki 85 i 86 miały zegary z promieniście się rozchodzącymi liniami. Roczniki 87 i 88, ale tylko w allestimento Super (TS, Turbo America i America 6V), miały pomarańczowe cyferki, a wersje z silnikami 1.6, 1.8. 2.0 i 2.0 TD z tych roczników miały stare zegary pierwszej serii. Natomiast od jesieni 1988 weszła druga seria, która przejęła wzór zegarów z allestimento Super, ale zamiast pomarańczowego koloru były one już białe i miały delikatnie zielone podświetlenie.Cytat:
Napisał bimski
Nie tylko zegary w końcówce pierwszej serii były pomarańczowe, ale także wszystkie kontrolki w panelu komputera oraz nawiewu. Prócz tego pierwszą serię 2.0 TS od drugiej rozróżnić łatwo po grillu (co oczywiste), ale także po oznaczeniu. Pierwsza seria oznaczała model po prawej stronie i TS oznaczony był pełnym słowem 2.0 Twin Spark, natomiast w drugiej serii oznaczenie przeniesiono na lewą stronę i skrócono do 2.0 TS.