-
Pytanko:)
Witam,panowie mam takie pytanko
Mamy wtrysk paliwa przy silniku diesla
dochodzi do niego paliwo w metalowym wezyku,rurce
do gory z wtrysku wychodzi wezyk gumowy bez zadnej opaski itp,jest on polaczony z kolejnym wtryskiem i ten kolejny z kolejnym itd
i mam pytanie
w ktorym kierunku leci paliwo tymi wezykami,do wtryskow czy w przeciwnym kierunku?
-
to przelew
nadmiar paliwa z każdego wtrysku wraca do filtra/baku przez kolektor paliwowy...
-
Metalowymi rurkami paliwo jest dostarczane do wtrysków a jego nadmiar jest odprowadzany za pomocą tych gumowych bez opasek.
- - - Updated - - -
Do miejsc o których napisał mac!ek.
-
Ok,dzieki za odp,ale teraz kolejne pytanko
ten wezyk od wtryskow czyli przelewu idzie do takiego plastikowego rozdzielacza tzn dwa wchodza od dolu i ten od wtryskow wchodzi od gory
do teo jet podlaczona kostka z dwoma kabelkami,i teraz jak zdemontujemy wezyk od przelewu ten ktory wchodzi od gory to paliwo plynie z tych dwoch czyli z przeciwnego kierunku niz powinno plynac z przelewu
Czy to normalne?
Byl moment ze z tych wezyko\w lecialo paliwo,po zdjeciu wezykow i przedmuchaniu teraz nie leci,ale ten kierunek w ktorym plynie paliwo troche mnie zastanawia:)
-
grawitacja zadziałała, nic więcej
-
Grawitacja:)?paliwo lecialo w gore:)
bo jesli przelew to paliwo leci w dol a jesli zdejme wezyk od przelewu to leci w gore:)
-
zrozumiałem to tak, że odłączyłeś przelewy od wtryskiwaczy i z nich poleciało trochę paliwa...
???
-
odlaczylem przewod od przelewu ale w miejscu tej kostki ,rozdzielacza,przewod od przelewu jest skierowny w dol,jak odlaczylem to paliwo tryskalo z tego rozdzielacza w gore,przewod od przelewu byl dlaczony i nie lecialo z niego paliwo czyli nie bylo przelewane paliwo z wtryskow
-
chyba zrozumiałem (chyba) :P
przy włączonym silniku, tak?
pompa CR ma też swój przelew, zależny od ciśnienia w CR
nie zawsze z wtryskiwaczy "wali" strumień niewykorzystanego paliwa...
ale masz jakiś problem czy tak tylko pytasz? XD
-
problem byl taki ze z wezykow lalo sie paliwo,po zdjeciu wezykow i odpaleniu paliwo tryskalo,po zalozeniu teraz nie leci,ale pytam tak na zapas i czy ten kierunek to jest ok:)ale pewnie jest tak jak piszesz ze jesli przelew od wtryskow odlaczymy to wtedy leci nadmiar z pompy