Witam.
Na wiosnę chciał bym odświeżyć zaciski hamulcowe, tylko nie wiem jaki kolor wybrać. Auto ma kolor srebrny więc jaki kolor zacisków będzie pasował ? Proszę o ciekawe propozycje :)
Z góry dziękuje :)
Printable View
Witam.
Na wiosnę chciał bym odświeżyć zaciski hamulcowe, tylko nie wiem jaki kolor wybrać. Auto ma kolor srebrny więc jaki kolor zacisków będzie pasował ? Proszę o ciekawe propozycje :)
Z góry dziękuje :)
Nie ten dział ;) Jest dział dotyczący wyglądu
ja mam srebrne w mojej i wygląda fajnie , nie rzuca się w oczy jak płachta na byka podczas Corridy , a swój wygląd maja .
Ja myślałem nad złotymi ale chyba będzie się za bardzo gryzło.
Ja też mam zamiar odświeżyć zaciski. Zastanawiam się nad kolorem czerwonym takim trochę ciemniejszym bo mam naklejki na zaciski w kolorze białym i chciałbym żeby były widoczne.
:) przecież naklejki chociaż były by w różowym kolorze to i tak z zacisków odkleja się , pod wpływem gorącą .
a kolor zloty nie za bardzo mi pasuje do srebrnej Alfy , do czarnej może jeszcze by pasował ale na pewno nie do srebrnej , natomiast czerwony :dontknow: kwestia gustu , mnie osobiście kojarzy sie to trochę z wieśwagenem golfem , ale to tylko Moja opinia
ja nie polecam jaskrawych kolorow. u siebie jakies dwa lata temu pomalowalem na taki kur...ski czerwony :) Wygladalo super, wszystkim sie podobalo itd.
No ale strasznie ciezko to bylo utrzymac w czystosci. teraz czeka mnie odswiezenie zaciskw bo wygladaja koszmarnie...
Wiec ja polecamjakies ciemniejsze kolorki :)
znalazłem taka paletę kolorów, który z nich najbardziej by pasowały
Załącznik 81771Załącznik 81772Załącznik 81773Załącznik 81774Załącznik 81775
ja u siebie malowałem hammeritem i przez dwa lata spokój nic nie zeszło nie łuszczyło się, najważniejsze to dobrze wyczyścić i odtłuścić i powinno być dobrze :) a co do naklejek też są już tyle czasu i trzymają się bardzo dobrze :)
Heh, jak dla mnie takie tematy to coś w stylu - "nie mam swojego gustu, powiedzcie która z tych lasek jest najładniejsza bo nie wiem" :P
@pawelmotylek - to Tobie ma się podobać, nie nam :) Jeśli uznasz, że podoba Ci się kolor taki czy taki - maluj. To Twoje autko, Ty o nie dbasz, więc masz prawo nawet na różowo sobie pomalować zaciski ;) My sobie możemy ględzić, że nie wypada, że nie pasuje, ale decyzję musisz podjąć sam :)
Mógłbyś podrzucić jakieś zdjęcie jak to wygląda?