Montaż klimy / klimatronic w alfie 147 JTD
Witam
mam pytane do osób znających dobrze to auto, przywiozłem żonie Alfę 147 JTD 74KW (dziwna wersja) z Belgii rok produkcji 01.2005 przed FL Powiem szczerze iż nie zwróciłem na to uwagi przed kupnem ale okazało się iż nie posiada klimatyzacji powiem szczerze iż poraz pierwszy spotkałem się ze 147 bez klimy. Wobez tego chciałbym dołożyć tą brakującą klimę części z tego co widziałem wyszły by poniżej 1000zł (wolę zwykłą niż 2 strefowy klimatronic ponieważ po przejściach z 2 strefami w mijej Lybrze wolę zwykłą mniej skomplikowaną). Pytanie do bardziej znający ten samochód na co zwrócić uwagę przy takiej operacji jak będzie z szyną CAN (wymieniłem radio i miałem problem z wykonaniem Proxy Alignment w FES) jak z instalacją kupić część instalacji z nagrzewnicą i panelem nie boję się z czysto fizyczną wymianą ale nie wiem jak będzie z elektroniką, chociaż na myśl o wymianie nagrzewnicy (chociaż to moja trzecia w życiu) dostaje gęsiej skórki. Proszę o opinie i porady i ew wszystkie potrzebne części bo nie wiem czy wszystkie spisałem ew proszę o zdjęcia elementów spod maski tj chłodnica, sprężarka, przewody, skraplacz z góry dzięki.
pozdrawiam.