-
Klimatronik - awaria
Witam, od pewnego czasu mam problem z klimatronikiem a mianowicie niezależnie od ustawionej temperatury nawiewy od kierowcy dają zimne powietrze a od pasażera ciepłe. Po odpięciu i podpięciu akumulatora od pasażera chłodzi od kierowcy grzeje. Dodatkowo zauważyłem że silnik bardzo wolno dochodzi do właściwej temperatury - wskazówka praktycznie leży. Czy spotkał kogoś z was podobny przypadek? Proszę o pomoc jak tą sprawę rozwiązać.
-
Przeczytaj temat podwieszony o termostatach, pewnie masz do wymiany
-
-
Stawiam jak koledzy z góry- na termostat
-
Termostat wymieniłem odrazu po waszych radach, problem z grzaniem silnika oczywiscie zniknoł, niestety klimatronik nadal nie działa poprawnie. Robiłem adaptację klimatyzacji - bez zmian. Podejrzewam że silniczki sterowania nawiewem się zatarły. Czy ktoś ma pomysł jak się do nich dobrać(gdzie się znajdują) i czy w miare łatwo można je samemu wymienić ew. wyczyścić?
-
ja wczoraj rozbierałem panel klimatyzacji zeby go pomalowac i wlasnie po zlozeniu mialem ten sam problem co Mihau_krk oraz danone666 na chwile obecna jest jeszczcze gorzej poniewaz panel klimatyzacji wogole sie nie zapala ( napisow brak, podswietlenie dziala) a wyswietlacz z przebiegiem km mruga.
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...#ixzz2Re3FNHFH