-
Egr ?????
Mam pytanie czy faktycznie EGR ma jakikolwiek wpływ na uruchamianie silnika? Miałem kiedyś już taki problem auto gasło dusiło się aż stanęło mechanik powiedział że jak się powtórzy trzeba będzie EGR wymienić i się powtórzyło auto odpaliło rano przejechałem może z 500 m zaczęło słabnąc zatrzymałem się zgasiłem i już nie odpala?Egr był całkiem nie dawno czyszczony a kolektor i przepustnice czyściłem wczoraj dokładnie:)Zostawiłem ja na razie niech "przemysli " kiedyś tez tak stała i po czasie odpaliła może i tym razem sie uda :)
-
EGR jak otwarty będzie na całego to spaliny za dymią powietrze i się silnik udusi :)
-
czy mogę go odpiąć i czy to może pomóc?
-
Odpiac to nie mozesz, ale mozesz go zaslepic testowo np. blaszka wycieta z puszki (gdzies czytalem o takim patencie, sam nie probowalem). Poczytaj o zaslepieniu egr, bo sposob zalezy od wersji silnika.
Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
-
chodzi mi odpiąć na chwile? później to już tylko wymiana mnie czeka.
-
Zaślepkę kupujesz np. na allegro ominięcie(czyt. zaślepienie) egr daje ci świeże powietrze a nie spaliny + czysty kolektor. Masz podwieszony temat na głównej o zaślepianiu, czy można, jak i gdzie:P. Samo odpięcie wywoła tylko błąd silnika.
-
ale ja nie zrobię tego na ulicy a tam własnie auto stoi :) chodzi mi o jakiś pomysł na odpalenie?
-
Czyli nie chce ci odpalić!! Zostaje opcja tylko wykręcenia i zaślepienie go doraźnie jak pisał kolega. A podpinałeś komputer masz jakieś błędy??
-
nie nie podpinałem żadnych błedów
- - - Updated - - -
ale jak doraźnie? całkiem bo w tym silniku jest przewidziana inna zaślepka JTD 16 v taka z otworkami ?
-
Jak nie możesz odpalić o sprawdź lepiej też klapę gaszącą (odkręć rurę dolotu i widać, może Ci się zablokowała)