1.7 16v Boxer. Opinia forumowiczów potrzebna do sądu
Witam wszystkich, potrzebna mi jest do sądu opinia konkretnie na temat modelu 146 1.7 16v, ale może zacznę od początku.
Jakiś czas temu jadąc z pracy najechałem na studzienkę kanalizacyjną obłożoną dookoła kostką brukową (cała studzienka się ruszała) i pod naciskiem koła wystrzeliła mi pod silnik jedna z takich kostek (dodam że auto obniżone jest o 40mm więc nie muszę mówić ile jest tam prześwitu) dziurawiąc jedną z rur "barana" i poważnie gniotąc miskę olejową (cieknie z niej olej przy korku). Wezwałem policję która sporządziła stosowną notkę.
Sprawę o odszkodowanie od GDDKiA oddałem mojemu prawnikowi, z którym ustaliłem że będą chcieli za wszelką uznać to za szkodę całkowitą bo samochód według katalogów jest wart 2400-3100 zł, a koszt naprawy w ASO to ok 3000-3200zł. Kolektor, miska olejowa, korek miski, uszczelki tylko i wyłącznie do sprowadzenia z Włoch i tylko w ASO.
Chciałbym aby forum wypowiedziało się się na temat unikatowości modelu, bo raczej jeżdżąca 146 1.7 16v to nie częsty widok, a co za tym idzie cena dla takiego auta rośnie.
Najlepiej jeśli ktoś mógłby wystawić taka opinie pisemnie, ponieważ wtedy opieralibyśmy się w sądzie na faktycznej cenie a nie cenie katalogowej.
Prosiłbym o jak najwięcej opini.
A i najważniejsze czy ktoś na naszym forum jest władny wydać taką opinie w imieniu forumowiczów