-
Warto Kupic?
Witam,
Jezeli temat jest w zlym miejscu to prosze o przeniesienie. Mam do was pytanie, warto kupic ktoras z tych 2 alf?
Kod:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2906192449
Kod:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-szwajcaria-czarny-metalic-C21880007.html
Pozdrawiam,
Łukasz
-
z pierwszego ogłoszenia gość nawet nie wie co sprzedaje, bo w pojemności wpisał 1998, a hasło 'zarejestrowana' zaraz przywodzi mi na myśl grata odpicowanego pod sprzedaż i opis ubogi jak chińskie ciasteczko z wróżbą, dwa wydechy przerabiane, a naklejki z 'listą życzeń' pokazują kim jest właściciel (stereotypy czasem się sprawdzają)
drugie auto fajne, ładne i utrzymane wnętrze, brak napisów 'pininfarina' na bokach i t.spark 16V na klapie, brak głośnika wysokotonowego w drzwiach kierowcy
oba na niefabrycznych obręczach, ale alfowskie telefony w pierwszym całkiem fajnie wyglądają, te drugie nieoryginalne(?) niezbyt fajne pod kolor, ale to kwestia gustu
oba trzeba pooglądać i pomacać, bo w każdym znajdzie się 'coś', żeby zbić z ceny
moja też w ogłoszeniu była 'igła', a rzeczywistość okazała się inna, miałem ochotę wsadzić handlarzowi palce do oczu i zagrać jego głową w kręgle, bo jechałem kilka godzin dwoma pociągami, w których zmarzłem, żeby zobaczyć zapuszczoną i zaniedbaną Gtv'kę i gdyby nie ojciec, to bym jej nie kupił, ale mnie przekonał i koleś musiał zejść z ceny, a potem spokojnie doprowadziłem samochód do całkiem dobrego stanu
czy warto kupić jakiś samochód, musisz sam zdecydować, bo 'warto' jest pojęciem względnym
-
ta z drugiego ogłoszenia wygląda na lakierowaną, albo dobrze polerowaną. Bo przy takim przebiegu (zakładam, że ma 210tyś :)) to lakier bez ingerencji nie wyglądał by tak dobrze. Lakierowanie całego auta wcale nie oznacza, że auto było skasowane. Trzeba jechać i oglądać, bo informacji w ogłoszeniach to raczej za wiele nie ma, typowi handlarze...
-
i tak największym wabikiem w tym przypadku jest cena, więc jakiś wad trzeba się spodziewać - bo jak by ich nie było ogłoszenia już dawno byłyby nieaktualne
-
Witam,
Dzieki za wszelkie informacje ;) Bedzie to moje pierwsze autko i wlasnie dlatego nie chcialem brac czegos za 50,000zl bo nie ukrywam ze tyle nie mam. Dziwila mnie tez ich cena, ale moze faktycznie sprzedaje ktos tak tanio bo chce sie ich pozbyc, hmm tylko jezeli uzywamy slowa pozbyc i tanio to napewno cos w tym jest ;) Chyba poprostu pojade ze znajomym mechanikiem, obejrze auta, przejade sie i zobacze czy warto ;) Co do audio i glosnikow, to i tak bede wkladal swoj sprzet muzyczny wiec tym sie nie przejmuje, chociaz napewno jest to powod dla ktorego mozna zejsc z ceny ;) Co powiecie o alfie + gaz? Mam na mysli te silniki, nie gryzie sie to za bardzo? Nie sa bardziej awaryjne?
-
Pierwsza widać na bogato :P
Lista życzeń na drzwiach i nawet na masce :D
-
Druga z przodu bita widać to po zderzaku.
I obydwie ze starym ohydnym środkiem.
-
zagazowane silniki TS nie sprawiają problemów, byle to była porządna (przystosowana i z okreslonej grubosci przewodami) i dobrze zamontowana instalacja
-
A taka? Z tamtych 2 nie brac tej z gazem?
Kod:
http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-tb-1996-205km-dobry-wybor-i2927547338.html
-
Silnik 2.0 V6 TB jest wymagający ;) Gość pisze w aukcji, że turbo prawie nowe, tylko teraz trzeba by było go zapytać co rozumie przez pojęcie "prawie"... Czy nowe z małym przebiegiem, czy regenerowane?...