Podłączyłem pendrive'a z mp3 do wtyczki jako AUX w radio i nic się nie dzieje... Radio seryjne, alfa z 2007 roku. Miał ktoś taki przypadek, co jest nie tak ?
Printable View
Podłączyłem pendrive'a z mp3 do wtyczki jako AUX w radio i nic się nie dzieje... Radio seryjne, alfa z 2007 roku. Miał ktoś taki przypadek, co jest nie tak ?
Próbowałeś z innym pendrive'm? Nie wszystkie są kompatybilne.
Zobacz sobie jaki masz system plików na pendrive. Zwykle jest FAT32, jak masz NTFS to może Ci już nie iść.
Zmień pendrive na inny i max 4GB.
Z innym pendrive'm nie próbowałem bo mam tylko jeden niewielkiej pojemności ale na pewno mam tam FAT32. Muszę załatwić sobie coś innego i wtedy się okaże ocb.
Może trochę banalne pytanie, ale czy wybrałeś muzykę do odtwarzania z pena w opcjach ? U mnie jak podłączę nowego pena, albo zmieniałem muzę to muszę wejść w opcję playera i wybrać jakiś folder i tam daję play all. Dopiero później po włożeniu kluczyka muzyka odpala się automatycznie.
Zanim tego nie zrobisz to muza samoistnie się nie odpali po włożeniu pena, przynajmniej tak jest u mnie
Szczerze to ja sam miałem z tym problem na początku i myślałem że coś nie działa.
Nie wybrałem muzyki z pena w opcjach. Szczerze to nie wiem za bardzo o które ustawienia chodzi... Ustawienia w radio samochodowym czy co ? A muzę wrzuciłem prosto na pandrive'a bez utworzenia folderu.
Na kierownicy naciskasz słuchawkę, potem z prawej strony strzałkami w dół, media player i np. play all. Czy jakoś tak, poczytaj w instrukcji.
Ja zawsze wciskam przycisk "CD" na radiu - wtedy startuje pendrive jak nie ma włożonej płytki.
Tutaj kiedyś opisałem moje perypetie z USB, może coś pomoże:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...available.html
Po długim czasie rozkminiania odtwarzacza USB stwierdzam, że mój samochód nie posiada opcji Blu&Me(naciskanie słuchawki nie daje rezultatu) a złączka USB i hdmi i zwykły jack jest częścią zestawu głośnomówiącego Parrot. hehe :)