-
Siłowniki maski
Witajcie koledzy.
Mam okrutny problem. Nadziałem się na alledrogo na siłowniki maski za przystępną cenę 27.99(czyli 55,98 + 16zł). Lecz niestety, pech jak pech za 1 razem przysłano mi nie te siłowniki co trzeba, odesłałem więc spowrotem, i jestem kolejne 16 zł w plecy. Za drugim razem ponoć uprzejmy Pan od którego zakupiłem siłowniki DZWONIŁ DO PRODUCENTA i wysłali mu siłowniki specjalnie idealnie itd itd pod ten model. Dzisiaj go dostałem i co ? Będę drugie 16 zł w plecy. Ja wiem, że firmę Polcar (tej firmy są siłowniki) będę omijał szerokim łukiem. Wracając.. z jednej strony mocowanie jest o 0,3 mm za szerokie :), z drugiej strony jest odpowiednie, lecz dziura od drucika trzymającego bolec jest za daleko wywiercona, i nie da się go przełożyć, ponieważ bolec blokuje go :). Patrzyłem cenę oryginału (Stabilus Lift-O-Mat) ale myślałem, że dostanę zawału serca - 150zł za sztukę. Czy wymienialiście u siebie może siłowniki w masce ? Jakiej firmy siłowniki będą na 100% pasowały do maski ? Znalazłem w pewnym sklepie siłowniki firmy Magneti Marelli, może one będą dobre ?
Załączam specjalnie zeskanowane mocowania siłowników, które idealne to wszystko odzwierciedlają , ponieważ jutro będę reklamował je i żądał zwrotu pieniędzy :)
http://imageshack.us/a/img688/9468/23321312.th.jpg
-
A dlaczego to Ty masz płacić za przesyłkę?
Też miałem taki problem. Za trzecim razem dostałem dobre.
-
Mam założone magneti marelli gs0599.Pasują idealnie .Ceny nie pamiętam.
-
ja mam polcary (podobno bije to krosno) na przod i tyl, wszystko ładnie pasuje. dodatkowo przody są ze zwalniaczem.
-
Ja muszę, bo chcę potem odzyskać pieniądze :D, a tak to by mi problemy gość robił. A z resztą już raz mówiłem o tym panu sprzedawcy to był w szoku, bo to zawsze kupujący pokrywa, jak coś jest nie tak. I tak dzisiaj jak dzwoniłem do niego mówiąc mu, że znowu są problemy z siłownikami był w szoku i sugerował mi, że to coś u mnie w samochodzie jest nie tak, że to nie możliwe bo to specyfikacje producenta specjalnie do Alfy Romeo 155. Dlatego nie zamierzam się dalej pierdzielić z tym panem, tylko w poniedziałek mu odsyłam i wołam pieniądze. I chyba te Magneti Marelli zamówie. Czy ktoś może montował innej firmy, które pasują do 155 ?
@rafal_155
Raz mi ten Pan wysłał ze zwalniaczami, ale nie były w ogóle do tego modelu :). Ja nie wiem, ja dostałem świeżutkie Polcary wyprodukowane w 3 tygodniu grudnia 2012, i lipa totalna. A czy mógłbyś mi odczytać model Twojego siłownika ? Model, jaki mi wysłano to 1405AS
@Jerry1
Właśnie znalazłem GS0599 za 35,06 zł sztukę. Więc raczej będę je zamawiał.
-
ja mierzyłem je z ori i są takie same tylko że płaciłem za nie po 50 od sztuki. jutro sprawdzę czy są na nich jakieś numery to Ci podam.
-
Aha, przy okazji byłbym wdzięczny, gdybyś mi zrobił tak mniej więcej poglądowe zdjęcie mocowania. Chciałbym je zobaczyć jak mniej więcej wygląda. Bo np. w tych co ja dostałem nie wiem czy widziałeś zdjęcie, "góra" jest za szeroka, co widać bardzo dobrze względem oryginału.
-
Dobrze, że temat został poruszony, bo też bym kupił te z allegro ;)
Póki co zamiast siłowników mam siłownię - jedną ręką maska, drugą olej lub inny płyn :D
-
Ja mam wypasiony kijek którym sobie podpieram maskę :D. Ja mam nauczkę - nigdy z allegro siłowników firmy Polcar :D. Szukałem jakichś lepszej firmy, ale nie znalazłem, same Polcary, no nejmy lub FA Krosno.
-
POLCAR 1405AS. Ja mam coś takiego. Mi się wydaje że wszyscy kupują jakieś chinole i tylko drukują własne logo. Trzeba wyciągnąć swoje, zabrać do sklepu i przymierzyć. I trzeba jeszcze sprawdzić czy w wersji z drucikiem jest drucik (do zabezpieczenia przed wypadnięciem).
- - - Updated - - -
Cytat:
Ja mam wypasiony kijek
Ja jak kupiłem alfę to miałem ułamany trzonek od łopaty :)