witam
mam problem
nie chce min zapalić samochód , wczoraj odpalił za każdym razem ale tak na ok 5 sec i gasł a dziś nie chce odpalić
pompa chodzi
akumulator sprawny
jak ktoś coś może podpowiedzieć to z góry dzięki
Printable View
witam
mam problem
nie chce min zapalić samochód , wczoraj odpalił za każdym razem ale tak na ok 5 sec i gasł a dziś nie chce odpalić
pompa chodzi
akumulator sprawny
jak ktoś coś może podpowiedzieć to z góry dzięki
Jeszcze jakieś objawy?
T.S. czy boxer? dodatkowo cos sie dzieje? (np. smierdzi benzyną?)
99r więc raczej T.S
sprawdz swiece i kalbe jak bedzoe ok to sie bedziemy dalej zamartwiać :p
1.4 ts
wygląda to tak że ma chęć odpalić ale tak jak by go elektronika trzymała , dwa dni temu odpalił na max 5 sec ale odpalał za każdym razem a teraz coś jest nie tak , mało tego świece przeczyszczone kable założone prawidłowo ale jedna rzecz mnie dziwi że przy kablach od świec jest jakaś mała wtyczka która nigdzie nie jest podłączona tylko leżała luzno owinięta taśmą co to jest to nie mam pojęcia
ta wtyczka to podobno od klimy
ok a co z tym odpalaniem ?
Być może zapowietrzony układ paliwowy, zacznij od tego. Sprawdź czy nie ma nieszczelności w dolocie, sprawdź czujnik położenia wału korbowego,
Czujnik położenia wału powoduje brak możliwości odpalenia silnika, ale przy rozgrzanym silniku. Przy zimnym raczej nie. Chyba że zdechł kompletnie. Ale gdyby zdechł kompletnie to by nie pozwolil na te kliku sekoundowe odpalanie. Ja bym sprawdził dokładnie układ paliwowy. Według mnie tu leży przyczyna. Może to głupie pytanie ale czasem człowiek jak jest w szoku to nie sprawdzi tego co najłatwiejsze........masz paliwo? :D