-
AR 156JTD z Barcina
Drogie koleżanki, drodzy koledzy,
Pomału nadchodzi czas na zakup auta moich marzeń (oczywiście nie licząc GTA czy chociaż V6:). Przy przeszukiwaniu znanego serwisu aukcyjnego zauważyłem auto, które jest w interesującym mnie zestawie wyposażeniowo - kolorystycznym. Rozchodzi się o tę ślicznotkę: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C27641675.html
Czy ktoś ją już oglądał? Lub ewentualnie mieszka blisko i mógłby ją w wolnym czasie obejrzeć? Chłopak wydaje się w miarę uczciwy (choć może zauroczenie przesłania mi prawdę;). Orientujecie się może jakie byłyby koszty naprawy każdego z elementów wymienionych przez sprzedawcę?
Pozdrawiam!
-
jeśli był by to brak kompresji to bym sobie odpuścił , ogólnie odpuścił bym sobie 156 z wadą silnika to może się źle skończyć , jtd ma całkiem drogie podzespoły , szukaj z sprawnym silnikiem najlepiej , i jest to również podejrzane że auto ma 150tys km i juz takie rzeczy z silnikiem , niektórzy tu na forum mają grubo ponad 300tys km i silniki w bdb stanie , więc odpuść sobie tą sztukę , chyba że sam chcesz naprawiać to odejdą Ci koszty robocizny .Co do sprawnej alfy mam nadzieje że nie liczysz na polift wnętrza i jtd za 8 tys
-
Dzięki za odpowiedź.
Przeglądając ogłoszenia na przebieg akurat nie zwracam dużej uwagi. Cofnięcie nie jest jakimkolwiek problemem dla handlarzyn (nie mylić z handlarzami), a duża część Alf wychodzi niestety z ich śmierdzących łapsk.
Jesteś kolego w stanie określić jaka suma wchodziłaby w grę przy naprawie takich usterek? Niestety moje umiejętności oraz warsztat zmuszą mnie do oddania do specjalisty;)
Oczywiście nie liczę, że za 8000 znajdzie się w 100% sprawna 156 z liftem wnętrza, ale przy tej sumie (lub urywając jeszcze kilka stówek) miałbym jakiś zapas pozwalający na jej ogarnięcie.