-
Zegary oszalały
jakiś czas temu wszystkie zegary oszalały skakały góra dół a teraz nic nie reagują a w dodatku teraz wycieraczki same się włanczają,nie działa też licznik kilometrów. Co może być przyczyną?Bezpieczniki wszystkie ok sprawdzałem kilka razy.Moze miał ktoś podobny problem i coś doradzi,z góry dziękuję.Moja alfa to 146 1.4 TS 16V
-
Zegary wariują w ten sposób w chwili kiedy spada gwałtownie napięcie. Ja np jak miałem na zdechnięciu akumulator, to jak już prąd zginął a przekręcałem kluczyk to wtedy były takie wariacje. Ale jeśli chodzi o te wycieraczki to pojęcia nie mam. Słuchaj a sprawdź może czujnik prędkości, który wkręcony jest w skrzynie. On jest w sumie odsłonięty. Może na nim robi się jakieś zwarcie i są takie wariacje.
-
zgadza się spadek napięcia robi z zegarów wariata
-
akumulator wymieniałem rok temu więc kręci ok,pali na dyg tylko te zegary...może wymienić skrzynke bezpieczników albo cały licznik???
-
Wymontuj licznik i spryskaj wszystkie kostki, poruszaj kabelkami dochodzącymi do nich.
-
Zwarcia, zwarcia, wilgoć w skrzynce przekaźników!
-
U mnie sytuacja z zegarami miała miejsce, gdy okazało się, że klema była niedokręcona. Ogólnie palił i wszystko ale ten luz powodował przeskok i takie cuda miały miejsce. Mimo to przychylam się też do wypowiedzi "Rzmudzior", wszystko topnieje i gdzieś mogła się wilgoć wkraść.