-
Alfa 159 2.2jts Kraków
Buongiorno!
Witam Was Alfacholicy! Chciałbym dołączyć do waszego grona poprzez zakup Alfy 159 w wersji sedan z mocnym (ale niestety nie V6) silnikiem benzynowym. Najlepszą opcją wydał mi się silnik 2.2jts więc zacząłem poszukiwania samochodu z owym silnikiem. Znalazłem jeden interesujący pojazd w Krakowie: http://dealer.mobile.eu/POLINAR#des_162546207 bardzo proszę wypowiedzcie się o tym konkretnym egzemplarzu ,ewentualnie doradźcie coś innego. Pozdrawiam Kurczak!
P.S. Proszę nie nabijajcie się tak bardzo z nowicjusza który nie za bardzo zna się na mechanice jako takiej.
-
Jak sie nie myle to ta sztuka stoi juz dosc dlugo. Popros Tomekkrk moze ci ja obluka, oferent ma komis blisko niego.
-
Jak dobrze kojarzę była już omawiana na forum parę miesięcy temu. Ktoś ją nawet oglądał ale coś było z nią nie tak. Tylko wtedy fotki inne były.
-
Szukam i szukam i nie mogę znaleźć tego starego tematu.. W każdym razie zauważyłem że z Alfami 2.2 to dość krucho na rodzimym rynku wszędzie te "okazje w dizlu używane przez kobietę z przebiegiem 80k"..
-
ja ją oglądałem gdy jeszcze byłem napalony na benzynowe 159....wtedy tzn jakoś w maju stała w warszawie:
auto po flotowe interii tzn TEJ interi.pl :) niby jeździł nią jakiś tam meneger ale jak podjechali to wyglądała jakby nią jeździł....ale po węgiel, BYLIŚMY W CARSERWISIE NA połczyńskiej i tam powiedzieli że przebieg WYGLĄDA na prawdziwy, malowany dach, maska (chyba - nie pamiętam), prawy błotnik i bagażnik, wymieniana przednia szyba, coś było nie tak z tylnym lewym hamulcem....niby wszystko robione w ASO ale na prawym błotniku wyszedł jakby placek lakieru bezbarwnego...?? pan serwisant powiedział że ma jakiś dziwny wyciek z silnika ale gdzieś z głębi więc nie potrafił tak na oko powiedzieć...fele poobdzierane wszystkie, skóry przednie nie wyglądały zbyt ciekawie...zapamiętałem że w ASO miała wymieniany łańcuch rozrządu...
Generalnie mnie trochę wystraszyła - szczególnie malowany dach i ten lakier na błotniku oraz wyciek z silnika - jeździć już nie jeździłem bo wystraszony ;)
Niby wszstko do zrobienia - i pewnie skoro oddali do komisu to odpicowane już wszystko - ale skoro stoi tak długo to nie tylko ja się wystraszyłem...
-
Dzięki wielkie za odpowiedź. Wygląda na to że będę musiał dalej szukać mojej Alfy...
Edit: Znalazłem inną ciekawą: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C27748873.html ale nie jestem jakoś specjalnie przekonany. Cena wydaje się jakaś taka niska ,przebieg 22k/rok też dziwny jak na diesla. Dodatkowo nie wiem czy krótkie dystanse które pokonuję dziennie będą miały dobry wpływ na turbinę i całe eko-badziewie.
-
Polecam skorzystać z zasobów forum: przeglądnąć tematy w dziale "159", szczególnie ten: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...pie_ar159.html
Także... Zanim zaczniesz buszować po oto-moto, najpierw rozeznaj się, ile kosztują realnie dane modele w danym wyposażeniu, aby minimalizować prawdopodobieństwo trafienia na minę.
Pozdrawiam
-
Podjechałem jednak obejrzeć tą 2.2 ,blisko mam co mi szkodzi pomyślałem. Okazało się że przestali się tym zajmować więc jak co to nawet nie ma jechać po cokolwiek z ich oferty.