Silnik 1.8 TS Czy z takiego silnika coś jeszcze będzie? Jaka jest trwałość tych silników?
Printable View
Silnik 1.8 TS Czy z takiego silnika coś jeszcze będzie? Jaka jest trwałość tych silników?
a moze juz jest po remoncie silnik?
A kiedy w tych modelach powinien takowy być?? Ma udokumentowany serwis do 170k. Jak był to powinno tam być?! A jeśli nie miał?Cytat:
Napisał Konrado
Wiesz jak byl to powinno byc wbite. A pozniej wiele sie moglo wydazyc. Szczerze to wiekszosc samochodow z tego rocznika ma takie rzeczywiste przebiegi pomimo tego ze na wyswietlaczu przewaznie jest jakies 120,140 k
Cytat:
Napisał adam156
Jak za grosze to tak, resztę przeznaczysz na remont lub wymianę silnika
To jest normalny przebieg auta używanego na codzień.
Nie oszukuj się, te co stoją w komisie z przebiegami 150k mają tak
naprawdę 250k. Tutaj pewnie jest rzeczywisty przebieg, jakby ktoś kręcił
to by na 140k ustawił.
Jeżeli znasz historię auta to nie ma problemu. Jeżeli nie znasz... a nie znasz...
to dokładne oględziny w ASO i sprawa jasna. Nie skreślaj auta bo ma
rzeczywisty przebieg :wink:
to fakt, ja miałem 1,8 TS i podobno miała 180 tyś przebiegu ale śmiem w to wątpić bo obecna ma ponad 200 i wnętrze wygląda dużo lepiej niż w poprzedniej.
1,8 TS to pewnie jeden z lepszych silników jakie były a Alfie montowane z benzynowych.
Przed kupnem pojedź na serwis i niech sprawdzą jak spaliny, czy są jakieś wycieki itp.
Ja widząc większość aut na allegro zastanawiam się jaki mają faktyczny przebieg bo śmiem wątpić w prawdziwość danych.
witam moge dodac tylko tyle ze moja alfunia 2.0ts ma juz 325tys km i jeszcze siga jak talala 8) w tym roku robilem 2 razy trase z uk do polski 1700km w jedna strone bez postojow tylko tankowanie i musze sie pochwalic ze wszystko ok :D w przyszlym roku na wiosne znowu niunia jedzie do polski tak na arginesie spalanie na tym dystansie 8.7l/100km pozdrawiam :D
zależy ile kosztuje tak i tak 90% aut urzywanych ma przekręcone liczniki bo kosztuje to grosze. Jak jest tani to bierz a tak jak radził kolega wyżej zapszczędzona kasę włóż w naprawe
Cytat:
Napisał krzywy1976
Bardzo ładny wynik,gratuluję.
Zgłoś się do centrali w Arese o jakiś prezent, bo ten wynik to jest po prostu kosmos dla tego 'wynalazku' - TS16v, wedle statystyk ten silnik nie powinien już istnieć.