-
Auto drży.
Mimo wymiant poduszek silnika i skrzyni auto wciąż mi drży szczególnie odczowalne jest to w srodku auta. Zaczyna mnie to wk... Jak stojąc dodam gazu tak do 1000 obr.. To drgania ustępują. Drganie odczowalne jest także podczas ruszania, ale jeśli dodam gazu przy ruszaniu to juz nie ma drgań. Może ktoś podpowie co jest.
-
A te drgania nie maja przypadkiem nic wspolnego z dwumasem?
-
Jeżeli poduszki nic nie dały ,to bd dwumasa do wymiany
-
a ja mówię żeby najpierw przyjrzeć się kołu pasowemu
- taniej
- prościej
-
-
Mam dokładnie te same objawy co wojti, szczególnie te drgania przenoszone są na kokpit i kierownicę, jest to dosyć wkurzające, od 1000 obrotów ustają. Mechanik sprawdzał mi dwumas, czyli możliwe że to koło pasowe? Kiedyś chciałem nagrać filmik i pokazać wam jak to wygląda, ale za bardzo aparat nie chciał tego oddać.
-
Dokladnie mam jak Velek3 z tym ze u mnie kolo pasowe wymieniłem latem. A zawieszenie może mieć coś do tego.
-
To chyba cecha diesla. Jest na forum wątek na ten temat.
-
Mam tak samo,wszystkie poduchy wymienione,kolo pasowe w porządku teraz bede wymienial dwumas i sprzeglo mysle ze to pomoże bo to spory wydatek
-
Kiedyś rozpracowywałem ten tema:) Cinek proponuje podniesienie obrotów biegu jałowego z 850 na 900 bądz 950 zależy kto w jakim stanie ma motor.
Chyba sie kurcze skusze na xado 1stage maximum, może coś pomoże:P