-
1.9 TD jaki termostat?
Panowie, mam kłopot.
Czy ktoś z Was wymieniał termostat w belli 146 z silnikiem 1,9 TD? Do wyboru mam dwa numery katalogowe i nie wiadomo który wybrać. Gościu w sklepie też nie wie- dał mi do wyboru te dwa i kazał sprawdzić. Niestety nie mam pojęcia gdzie i jak. Pomożecie?
1761923 LUB 1761924
-
Wszystko zależy od tego jaki typ pompy wtryskowej posiadasz. W jednej dawką rozruchową przy zimnym silniku steruje termostat z którego wychodzi linka połączona z pompą wtryskową. W drugim przypadku dawką rozruchową steruje elektronika. Sprawdż co jest u ciebie.
Te dwa termostaty tym właśnie się różnią, no i oczywiście ceną. Ten bez linki kupisz za ok 80 zł a ten z linką około 240.
-
jadę jutro do sklepu to od razu dopasuję. mam nadzieję, że chodzi o ten z linką;))
-
Według nadwozia nie mógł Ci dobrać? Tylko kazał sprawdzać,trochę dziwne.
-
No dziwne, twierdzil ze pasuja cztery termostaty i on na odleglosc mi nie powie jaki powinien b yc
Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
-
wg nadwozia to są czasami cuda na kiju , Alfa czasami robiła takie akcje że wrzucała to co jej na magazynie zostało .
Termostaty też sie różniły średnicami otworów na czujniki , oraz ich ilością ( zalezy czy masz klimę ) .
-
Jeśli dobiera się część wg,nr.nadwozie/podwozia/ różnie można nazwać i podzespoły nie były wymieniane w danym samochodzie to raczej nie ma możliwości pomyłki przecież te programy są pisane dla ASO i tam o pomyłce nie powinno być mowy!