-
1 załącznik(i)
Pochylenie kół przednich
Witam kolegów. Pytanie czy z przodu jest możliwa regulacja kątów pochylenia koła? Szczerze to nie widziałem nigdzie a geometria wygląda kiepsko.
Załącznik 86823
z tyłu mam luzy na tulei zwrotnicy i wahaczach dolnych. Mam nadzieję, że kółka wrócą na miejsce ale z przodem mam zagrychę. Wymieniane były wahacze dolne na nowe oraz lewy górny (były luzy) a kąty leżą. Macie pomysł na to?
-
Nie ma regulacji niestety.
-
Tak myślałem. To w takim razie co jest przyczyną takiego stanu? jest pęknięta sprężyna na lewym kole. Tylko nie wiem czy ma to jakiś wpływ.
-
Stawiam na skrzywione aluminiowe mocowania górnych wahaczy .
-
A ja na to, że jeden górny masz np Fast a drugi TRW jak wymieniałeś jeden i jeden z nich nie trzyma wymiarów. Elementy zawieszenia jak wahacze trzeba zawsze wymieniać parami. Wymieniane pojedynczo kończy się zwykle właśnie takimi kwiatkami w geometrii.
-
Parami to raczej amorki.
Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
-
Przeczytałeś chociaż to co napisałem czy tylko powielasz podwórkowe mądrości. Są tacy co i amorki wymieniają pojedynczo dopiero jak któryś się leje. Ja pisze jak ma być zrobione prawidłowo, a wymiana elementów zawieszenia pojedynczo jest jak łatanie dziur w asfalcie lepikiem-jakoś to będzie. I wychodzi właśnie tak jak u autora tematu.
-
Kolego wymień sobie najpierw tę padniętą sprężyne jeśli rzeczywiscie jest pęknięta, bo to i tak strach jezdzic.
-
wymień sprężyny z przodu jak masz jedna pęknięta bo to też może mieć wpływ na pochylenie kół.
-
Nie zauważyłem tego ze sprężyną. Pęknięta ma na 100% wpływ na pochylenie koła i to właśnie na minus. I też nie próbuj wymieniać pojedynczo, zawsze parami. Przy okazji kup też przedni prawy wahacz tej samej firmy jakiej masz lewy. Wtedy na pewno geometria wróci do ładu.