-
Kłopotliwe radio
Witam,
mam problem z moim radiem (jest fabryczne z odtwarzaczem CD) i do tej pory sprawowało się bez większych zarzutów jednak kilka dni temu (po większych mrozach) jak włączyłam radio na jego wyświetlaczu pojawił się napis PHONE i nie mam pojęcia jak go wyłączyć. Żaden z przycisków nie reaguje. Próbowałam nawet w ustawieniach komputera pokładowego jednak niestety nic nie wskurałam :( Czy macie jakieś pomysły jak się tego pozbyć bo jeżdżenie w ciszy i spokoju powoli zaczyna mnie doprowadzać do szału :(
-
Spróbuj odłączyć akumulator na kilkanaście minut. Radio powinno wrócić do ustawień fabrycznych.
Sent from my Lumia 610 using Board Express
-
Możesz też odłączyć radio- u mnie pomogło, tyle że w innym samochodzie :)
-
Z akumulatorem już próbowałam i niestety nie pomogło. Wszystko się zresetowało a radio nawet nie poprosiło o kod :/ i nadal pokazuje na wyświetlaczu napis PHONE. Spróbuję jeszcze z jego odłączeniem i dam znać jednak do tego potrzebuję już męskiej ręki :(
-
Jeśli radio było fabrycznie zamontowane to nie prosi o kod. Kod musisz wpisać jedynie po włożeniu. "obcego" radia, którego nie rozpoznaje komputer. Jeśli radio przestało działać od mrozu, spróbuj go wyjąć i dobrze wysuszyć przy grzejniku (wilgoć mogła się gdzieś osadzić). Jeśli to nic nie da to trzeba niestety zanieść do jakiegoś magika od RTV.
Sent from my Lumia 610 using Board Express
-
A nie masz u siebie przypadkiem założonego jakiegoś modułu do telefonu? Warto byłoby poszukać rozpiski pinów radia i ustalić, który odpowiedzialny jest za wejście telefonu. Jeśli będziesz mieć przewód doprowadzony do tego pinu to po jego odłączeniu radio powinno wrócić do poprzedniego stanu