Panowie dziś zobaczyłem, że w okolicach lampki przedniej sufitowej mam 2 zacieki, zdjąłem lampkę ale sucho nic nic nie widać, co takiego może przeciekać akurat w tym miejscu ? AR 156 SW bez szyberdachu.
Printable View
Panowie dziś zobaczyłem, że w okolicach lampki przedniej sufitowej mam 2 zacieki, zdjąłem lampkę ale sucho nic nic nie widać, co takiego może przeciekać akurat w tym miejscu ? AR 156 SW bez szyberdachu.
U panie, ja mam w tym miejscu rdze na dachu, po calej szerokosci, przy samej uszczelce, moze tez ci sie tam cos robi? Podobno to wadliwe miejsce jest ale tylko przed fl.
Zero rdzy przy uszczelce na dachu, auto jest po fl środka ale przed fl z zewnątrz, zacieki nie są od strony szyby przedniej tylko od strony tylnej. Będę obserwował, może wilgoć jakaś i zaczęło skraplać się.
A moze robisz krotkie trasy, sniegu pasazerowie naniesli itp, odparowalo to ale slabo i osiadlo na podsufitce, wiozles kogos ostatnio z tylu?
Wiozłem, robię i dłuższe i krótsze trasy, nie jest to jakaś tragedia, ale myślę spytam bo wcześniej tego nie widziałem aby zacieki były przy lampce.
Moze wklej zdjecia jutro, jesli masz taka mozliwosc, moze to pomoze w diagnozie, auto jest garazowane? Masz mozliwosc taka, sproboj je wysuszyc, garaz (dodatnia temp. mala wilgoc, auto nagrzane w srodku a potem otwarte szyby na noc, ja tak robie w okresie zimowym ze wzgledu na dywaniki)
Auto nie jest garażowane niestety, aby się dobrze wysuszyło musi nadejść lepsza aura, obecnie w aucie jest suchiutko, ogrzewanie działa dobrze.