-
skladane lusterka 147
heya mam pytanie mianowicie o te lusterka chodzi czy w 147 byly skladane czy to tylko mit a jezeli prawda to jak to moge sprawdzic w mojej belli dodam ze nie moge tego zrobic organoleptycznie poniewaz jak ja kupilem oba lusterka byly dokrecone brutalnie wkretami a ze chce to w koncu naprawic nie wiem jakich lusterek mam szukac :-(
-
Są składne lusterka.Bo jak szukałem Alfy dla siebie to trafiłem kilka ogłoszeń z składanymi lusterkami.Ale raczej składne lusterka były tylko po lifcie.Ale niech ktoś jeszzce to potwierdzi
-
To w ogóle były nie składane lusterka? W 147 normalnie się składa lusterka, nie bój się, nie urwiesz ;)
W 156 to jest dopiero dziwnie, bo składa się tylko na kilka stopni.
Aaaa ktoś na wkręta zamocował. Odkręć lusterko i zobaczysz co tam siedzi. Jakie byś nie kupił, to będą dobre. Tu na forum pewnie ktoś sprzedaje takie
-
Moja jest z 1 roku produkcji.. końcówka 2000 rok.. zarejestrowana w 2001 i ma składane lusterka.. jednym palcem się składają.. wszystko śmiga..
Nie wydaję mi się że są wersje bez składania, jeśli się nie składa raczej jest problem z totalnie zardzewiałym mechanizmem, bo łatwo woda tam wchodzi..
-
o to wlasnie mi chodzilo to w takim razie jutro rozbieram (odkrecam samoje..y) i.... kolejne pytanie poniewaz mam rzadki kolor belli czy jest mozliwosc wymiany samych wnetrznosci zeby obudowy zostaley stare ?
- - - Updated - - -
Ooooo kolego Dafodil taki sam kolor belli mam :-D wyjde na ignoranta ale jak sie nazywa tenze kolor ?? :-D
- - - Updated - - -
Aaaaa wroc :-D niedomowienie :-D bo chodzi mi o automatyczne skladanie :-D
-
tak jest możliwość a nawet samą tą nakładkę w kolorze nadwozia możesz zdjąć z obudowy lusterka
Mi jak kolega chciał złożyć lusterko to je urwał bo mechanizm już zardzewiał. Kupiłem drugie i pięknie sie składa ale trzeba je przynajmniej raz w miesiącu parę razy złożyc i rozłożyć bo inaczej mechanizm znów zardzewieje
-
W wersji po FL mam składane ręcznie.Ale w tej klasie auta powinny być elektrycznie. np.Peugeot 207 ma elektryczne.
-
Automatycznie lusterka w 147 się nie składały. Ale ręcznie złożyć można jeśli są sprawne bez problemu. Jednak widziałem już całkiem sporo z uszkodzonym mechanizmem i nie dało się ich złożyć. Możliwe jest przełożenie samych tych plastików malowanych w kolor auta więc da radę bez malowania jeśli masz je całe. Musisz w tym celu wyjąć szkło lusterka odchylając je całkowicie w kierunku auta i podwadzając na zewnętrznym rogu - że tak obrazowo to opiszę. Było już na forum gdzieś jak wyjąć wkład lusterka.
-
Dokładnie. Większość wkładów wyciąga się w ten sposób- poprzez odchylenie i wyciągnięcie.
W Sprinterze z 2012 roku mam tak samo.
Co do elektrycznych lusterek w 147, to nigdy nie widziałem na oczy takich. Ale zrobić pewnie się da ;)
-
Ja mam to samo zablokowane lusterka i to oba, jak nie zlozysz kilka razy w miesiacu to pozniej ciezko je rozruszac ja mam na stale , aluminiowy korpus zzarlo tak ze nie ma szans zlozyc ;/