-
Alfa pali 17l/100km gazu
Witam, mam AR 147 1.6 16v Benzyna + Gaz 105km, problem jest w tym, że pali mi 17l /100km gazu, przy oszczędnej jeździe, w sumie to nie ma znaczenia jak jeżdżę zawsze spali mi 17l. Tankuje za 100zł, wchodzi mi 36l gazu i robię na tym 230km. To jest przecież niemożliwe. Silnik mam zrobiony, bo ciągnął lewe powietrze, błędów 0. Jedyne co jest to to, że mam jakieś lewe świece i mieszanka jest niedopalana, czy to może być przyczyną? Jak nie to co?
-
z instalacja gazowników, to musisz w innym temacie poszukać, na forum jest specjalny dział dla zagazowanych
-
Zmień najpierw świece - to podstawa
-
Jeśli wiesz ze mieszanka jest niedopalana z powodu wadliwych świec, to czemu ich nie wymienisz?
-
Czy na benzynie tez tyle pali? Jesli tak to moze byc przeplywomierz albo sonda. Jesli tylko na lpg to do kumatego gazownika zasuwaj...
Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
-
Świece wymieniam w poniedziałek, sondy są sprawne, były sprawdzane. Nie wiem czy na benzynie też tyle pali, ponieważ jeżdżę tylko na gazie.
-
Musisz sprawdzić jak będzie na benzynie, inaczej sie nie dowiesz czy to coś z instalacją gazu czy coś konkretnego w silniku.
-
Faktycznie masz coś nie tak , u mnie ~37 litrow robię około 360 kilometrów 70% miasto...
-
Może przyczyną jest sama instalacja, jedne są tańsze ale mniej oszczędne. Nikt tego silnika nie projektował pod instalację LPG i zawsze powoduje ona wcześniej czy później problemy.