-
Skrzynia biegow 146
Witam. Dzisiaj po malej przejazdzce cos nei tak jest ze skrzynia biegow w mojej Belli otoz drazek biegow dziala bardzo ciezko jakby zamarzl :) ciezko wchodzi bieg 5 a o biegu 3 juz nei wspomne musze pare razy podchodzic zebym mogl go wlozyc , jakies porady?? poduszka pod skrzynia, wysprzeglik czy moze cos innego ? Dziex z gory
-
Na zgaszonym czy na zapalonym tak jest?
Jak tak jest zawsze, to nasmaruj mechanizm wybieraka.
Jak tylko na zapalonym to witamy w świecie zapowietrzonej hydrauliki sprzęgła.
-
Na zgaszonym i na zapalonym to bez roznicy ;) Prosze mnie tu nie straszyc Panie Rz;P Cos bd dzialal w pon moze znajde przyczyne;P
-
Eee, to pikuś, na 99% wybierak :P Norma na Polskich rdzogennych drogach. Nasmaruj czymś co długo wytrzyma, np. towotem łożyskowym, ewentualnie jak nie masz nic innego pod ręką, to płynem hamulcowym :P
-
Witam wszystkich :) ...jakieś 3 miesiące temu kupiłem Alfe 146 1.4 TS 99r i "wywaliło" mi dziurę w obudowie skrzyni biegów :/ słyszałem już, że są dwa rodzaje skrzyń i różnią sie chyba półośkami (bodajże grubością ale nie jestem pewien) i u mnie są te grubsze. Wie ktoś czy w Lublinie i okolicach można taką skrzynie dostać (najlepiej używaną), może ktoś z Was koledzy ma taką skrzynie?
-
Wiem. Bo mam taką na sprzedaż :) Leży u kolegi pod Lublinem.