Witam, chciałbym się dowiedzieć czy mając dwa wentylatory chłodnicy w swojej 2,4 jtd mogę zamontować wentylator pojedyńczy? Akurat do takiego mam dostęp.
Printable View
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy mając dwa wentylatory chłodnicy w swojej 2,4 jtd mogę zamontować wentylator pojedyńczy? Akurat do takiego mam dostęp.
Będzie Ci się pojawiał błąd na komputerze i wydaje mi się, ze mając 2 wentylatory każdy ma tylko 1 prędkość obrotową a przy pojedynczym są 2 prędkości
Oba mają dwie prędkości obrotowe, żaden błąd nie powinien wyskakiwac. Chodzi o wydajność chłodzenia - latem z kilmą może być problem z wychłodzeniem silnika w korku.
Dokładnie, oryginalne wentylatory nie są drogie, więc moim zdaniem nie warto kombinować, jeżeli potem auto ma się przegrzewać
Nie są drogie to akurat dość kontrowersyjne stwierdzenie. 450zł za wentylator chłodnicy to nie jest niska cena. Dlatego polecam przeszczep silnika z innego wentylatora albo wręcz naprawę silnika - wymiana łożysk i ewentualne przewijanie stojana. Przeważnie wystarczy wymiana łożysk na odpowiednie kulowe.