-
Problem z kluczykami
witam
Opisze mój problem w streszczeniu.
Udałem się do ASO w Szczecinie. Nie miałem wkładek do baterii do swojej 147.
W Aso kazali kupić nowe obudowy z wkładkami. Kupiłem na allegro pojechałem do alfy i powiedziano mi że nie mam "blaszek" w pilotach. Więc poszukuje blaszek do 3 przyciskowego kluczyka. Szukam dwóch sztuk. Jeżeli nikt nie będzie w stanie pomóc to kupię dwie używki i będę miał już 6 pilotów w tym dwa kompletne:)
pozdrawiam
Łukasz
-
nie wiem po co CI aż tyle tych obudów . Wystarczyło na allegro zakupić jeden pilot, używkę, może być nie sprawny, ale aby był kompletne, i byś przełożył do jednego, i miał jeden zwykły, drugi z przyciskami, a trzecią obudowę zostawić sobie od tak , awaryjną
swoją drogą, kolega na forum sprzedaje obudowy, co prawda zamienniki, ale sam mam i sobie chwalę, a w sumie małe pieniądze.
-
Gdyby w aso powiedzieli: nie ma Pan wkładek do pilota oraz tych blaszek zapewne bym tak zrobił i kupił używane piloty.
Nie sprawdzili do konca co tak naprawdę potrzebuję.
Jeżeli nikt na forum nie pomoże to kupie dwa piloty, następne.
-
zrób zdjęcia tych pilotów co masz, powiedz które są twoje, które nie, które ci działają twoje, które nie i tak dalej
-
Kolega nie ma 4 polotów tylko dwa piloty i dwie obudowy od pilotów - tak? Z blaszkami będzie problem gdyż ciężko będzie znaleźć. Jak to w ogóle możliwe, że nie masz tych blasze - no i pytanie podstawowe - których blaszek nie masz?
-
tych od baterii, obu, ale tak powiedzieli mu w aso? no dlatego mówię, zrób zdjęcia, co jest co i można będzie coś doradzić, blaszki można prowizorycznie samemu dorobić,
-
Dorobić można - wyciąć pozaginać - tylko trzeba mieć jakąś na wzór.
-
Mam cztery obudowy, cztery groty w tym dwa nowe, dwie płytki oraz dwie wkładki na baterie a nie mam żadnej blaszki....
Mechanik dorobienia blaszki nie chce się podjąć, aso już olewam.
Nie robi mi problem zapłacenie za kolejne dwie obudowy 100 złotych tylko po prostu po co mi 6 obudów???:cool:
P.S. jeżeli ktoś potrzebuje dwóch używanych obudów z nowymi grotami, bez wkładek na baterie oraz blaszek, to za zwrot kosztów wysyłki wyślę
-
http://images27.fotosik.pl/135/13e098b9a3acd81e.jpg
masz tutaj kolego wygląd tych blaszek, z grubsza wiesz jak to powinno wyglądać, ta blaszka która jest na płytce, jest w kształcie C i wchodzi na płytkę z góry i z dołu, taki klips. Wiadomo że nie musi to być identyczne, najważniejsze aby stykała się płytka z baterią. Zawsze możesz obudowy wystawić na bazarze, ktoś pewnie kupi jeżeli nie są uszkodzone. W najgorszym wypadku kupić cały pilot z allegro np. i po prostu przełożyć blaszki, a obudowe też sprzedać
-
Dokładnie taka blaszka cieszyłaby mnie jak przysłowiowego murzyna:)
Poczekam do jutra, i najwyżej kupie dwa używane piloty.
Miłego dnia