-
check engine i nie tylko
opowiem od początku. Wracałem w piątek z Niemiec, postanowiłem zrobić to szybko , więc autostradą przez prawie 200 km trzymałem prędkość od 160 do 200. Nagle samochód stracił moc, wywaliło kontrolkę check engine , zjechałem odłączyłęm aku poczekałęm. Kontrolka pozostała , lecz samochód już miał dawną moc. Na dzień dzisiejszy wyświetla się tylko klucz i informacja żeby podjechać na serwis, check engine zniknął, ale w promocji wczoray dostałęm komunikat drill holder unavaileble, no i prześleduje mnie po odpaleniu jeszcze komunikat : pre heating coś tam nie działa. Powiedzcie o co be ?
-
Moze za macno i za dlugo dawales jej w palnik ? Nalezaloby podpiac kompa i zobaczyc o co kaman. Powodow checka moze byc 100 i ciezko cos stwierdzic na odleglosc. Samochod ma jakis program ?
Pre heating plugs to swiece zarowe i jakis problem z nimi przy rozruchu. Hill holder tym bym sie w ogole nie przjemowal.
Masz sprawny aku ? Czasem przy slabym / starym aku lubi sie pojawic choinka bledow.
-
Zabawię się we wróżkę i napiszę, że pewnie wywaliło przeładowanie :)
-
akumulator kupiłem nowy ponad miesiac temu. ma jakis program tzn - chipowany ? nie sądzę jeśli o to chodzi