Siemka.Nadchodzi wiosna więc trzeba wziąć się do wymianę olejów,filtrów itp.Zastanawiam się nad kupnem filtra powietrza simota oczywiście wkładki.Czy ktoś z was już go posiada i jakie są wasze opinie?
Printable View
Siemka.Nadchodzi wiosna więc trzeba wziąć się do wymianę olejów,filtrów itp.Zastanawiam się nad kupnem filtra powietrza simota oczywiście wkładki.Czy ktoś z was już go posiada i jakie są wasze opinie?
Wkładka wielorazowa olejona? Zasmucę Cię: takie wkładki nie są zalecane do aut z silnikiem z "gorącym" przepływomierzem, a takim jest TS. Olejek z filtra przelatuje trochę przez niego, drobinki osadzają się powoli na przepływce i razem z niedofiltrowanymi resztkami pyłu robią na niej gluta. Jak to się ma do pracy silnika potem, chyba nie muszę pisać.
Jak już Cię tak bardzo korci to Ci odstąpię swoją starą wkładkę (k&n);
Zwykle to jest 1-3% zwyżki mocy i momentu (czyli nieodczuwalne dla kierowcy) i ciut lepszy dźwięk. Wszystko kosztem przepływki ^^
wiec wniosek taqki ze lepiej kupic zwyłky i czesciej wymieniac?
tak :)
Zastanawiam się co to za marka "simota" pierwszy raz słyszę!
Marka z wieloletnim doświadczeniem w branży:
http://www.simota.com/
Ja, co prawda w boxerze, mam wkładkę (mokrą) Pipercross-a. Dziwnym zbiegiem okoliczności, niedługo po założeniu, padła mi przepływka :D Ale po zmianie na sprawną jest na razie OK ;) Poza zmianą dźwięku silnika nic raczej nie wniosła.