-
Wymiana Rozrzadu 1.8 TS
Witam jutro odstawiam belle na wymiane rozrzadu ( pasek,rolka prowadzaca, rolka napinajaca i pompa wody ) czy cos warto jeszcze wymieniac dogladac przy tej czyności ? niewiem czy moj mechanik posiada orginalna blokade do rozrzadu czy mozna bez niej wymienic rozrzad uzyc czegos innego ?
-
Jeśli nie masz wycieków oleju z uszczelniaczy silnika to wystarczy to co napisałes.
-
Temat wałkowany ze 100 razy.
1. Bez blokad nie podchodź
2. Warto przemyśleć wymianę wariatora
-
Jeszcze niech sprawdzi pasek akcesoryjny/micro i rolki/ tegoż paska i tyle.
- - - Updated - - -
No właśnie jeszcze wariator ale jeśli nie sprawiał problemów to ok.
-
Często okazuje się, że złośliwość przedmiotów martwych nie zna granic i po kilku tysiącach od wymiany napędu rozrządu trzeba wymienić wariata:)
-
aha to bez blokady sie nie da ?
-
Jeżeli nie chcesz dołączyć do grona narzekających na silnik TS, to bez blokad się nie da. Poczytaj na forum
-
Gdy nie odkrecamy srub kol rozrzadu(plywajace)do wymiany uszczelniaczy lub wariatora,a mamy pewnosc,ze poprzednio bylo ustawione na blokadach,mysle ze obejdzie sie bez blokad.:rolleyes:
-
Sam pasek bez blokad realne ale nie wiadomo czy poprzednik dobrze ustawił.Wariator jeśli jest w dobrym stanie warto regenerować bo potem będzie klepał i ta sama robota a jeśli nie klepie to się regeneruje i za szybko nie zaklepie
-
hm Jestem w Hollandi i to jest hollenderskie auto sadze ze bylo robione w servisie hollenderskim to pewnie dobrze ustawili ten rozrzad , chodz spytam sie swojego mechanika czy robil juz rozrzady w alfie i wie co kolwiek o tym ( a moze akurat ma czujnik zegarowy i blokady ) jak nie to chyba zrezygnuje i wsadze go do hollenderskiego zakladu gdzie robia tylko wloskie auta :P pewnie zaplace 50% wiecej ale kij bedzie zrobione
- - - Updated - - -
ha wieśniaki same w tej hollandi dzwoniłem do jednego zakładu co robi alfy nawet gdzieś na YT jest filmik jak wymieniaja rozrzad w alfie z tego zakladu wszystko cacy za wymiane wezne tylko jakies 50 euro wiecej niz moj mechanik ale co z tego jak nie zrobia mi to na moich czesciach (a czesci juz 2 tygodnie leza w aucie ) :(