Czy ktos z was orientował sie jak wygląda opcja przedłużenia gwarancji o 1, 2 3lata???
Chodzi o ceny i ewentualne limity...
Printable View
Czy ktos z was orientował sie jak wygląda opcja przedłużenia gwarancji o 1, 2 3lata???
Chodzi o ceny i ewentualne limity...
Był tu kiedyś taki temat poruszany - wniosek był taki że najzwyczajniej się nie opłaca przedłużać
jesli dobrze pamietam, to byly kwoty raczej u7-15 tys. zlotych...
Wczoraj widziałem reklamę G - nowa z pięcioletnią gwarancją. :)
Biorąc pod uwage cene którą kolega napisał (nawet do 15 000) to się opłaca sprzedać i kupić nową z 5 letnią gwarancją :)
bylo o tym kiedys na forum, ta gwarancja to de facto ubezpieczenie.
ceny, zadzwon do aso i zapytaj
http://fiat.fgacapital.pl/index.php/...uona-gwarancja
a reklama julki z 5 letnia gwarancja fajna :P
Ale ta pięcioletnia gwarancja to standard dawany przez producenta, czy opcja u dealera, który ci to po prostu sfinansuje z upustu (którego nie da)? Jakby to był standard, to ciekawie, bo to te dwuletnie gwarancje to trochę bieda, a że prawie wszyscy producenci dają podobne, to niewielu czuje potrzebę konkurowania na tym polu.
Inna sprawa, że osobiście uważam, że nic wielkiego (za te kilkanaście tysięcy zł) w aucie w miarę rozsądnie eksploatowanym się do 5 lat i 100 tys. nie wydarzy, więc też rozszerzenia bym nie kupował.
Czy ktoś może podać źródło skąd wziął te kilkanaście tysięcy za przedłużoną gwarancję? Ja kiedy szykowałem się do kupna rozmawiałem z dilerem i on coś wspomniał o przedłużonej gwarancji, ale wtedy to nie była dla mnie priorytetowa informacja, więc tematu nie drążyłem. Kwota jaka wtedy padła przy przedłużeniu gwarancji o 3 lata wynosiła chyba 3 lub 4 tysiące.
No własnie słyszałem o problemach z turbinami i kosztach jakie trzeba ponieść przy 170KM benzyniakach
Póki co o QV 235KM nic nie słyszałem zlego....
Ale tak sie zastanawiam bo zostało mi 2 tyg gwarancji :]