-
Świecący abs i trakcja
Witam koledzy.
Mam pewien problem ponieważ świeci się kontrolka abs-u i trakcji ale podłączenie pod kompa nic nie wykryło. Podejrzewam że to czujnik lecz jest ich cztery i nie uśmiecha mi się wymieniać po kolei aż trafię na ten zepsuty.
Czy miał ktoś taki problem albo zna sposób żeby się dowiedzieć który to czujnik? Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
-
Bez względu na to czy czujnik jest uszkodzony czy w ogóle go nie ma a kontrolka świeci to błędy muszą być zapisane. Nie ma możliwości żeby Ci się kontrolka zaświeciła a błędu nie było.
Może masz zły program? Nie łączy czy co?
-
Z tym programem to możesz mieć rację bo sprawdzałem na stacji kontroli pojazdów a jaki oni mają program to nie wiem.
Na początku co jakiś czas się zaświecały kontrolki i po jakimś czasie gasły a teraz świecą sie już cały czas.
-
TO jak ktoś sprawdzał Ci czymś jakoś tam to znaczy że mu się nic nie udało i Ci powiedział że nie ma błędów :) Tylko że jak się świeci kontrolka to muszą być.
-
Też mi się tak wydaje. Podjadę chyba w najbliższym czasie na inną stację i może tam będą bardziej ogarnięci w temacie bo niestety nie posiadam jeszcze kabla żeby sprawdzić samemu.
-
Nie lepiej kupić? Kilka dyszek i sam wiesz co masz. A tak to ciągle jeździsz i wydajesz kasę.
-
No w sumie racja. A jakiś program mógłbys mi polecić żeby to sprawdzić?
-
FES. Ściągniesz za darmo z ich strony.
-
Dzięki wielkie. Postaram się napisać o wynikach mojego badania ale to pewnie trochę potrwa:)
-
Spoko, na razie forum nie zamykają :P zdążysz napisać :)