Witam.
Mogę kupić oponki 225/55/16 do telefonów i mam pytanie, czy nie będzie nic tarło?? Auto jest seryjnie zawieszone, obecnie są włożone 205/55/16.
Pozdrawiam :)
Printable View
Witam.
Mogę kupić oponki 225/55/16 do telefonów i mam pytanie, czy nie będzie nic tarło?? Auto jest seryjnie zawieszone, obecnie są włożone 205/55/16.
bardzo możliwe , ale pojedz sobie do pierwszego lepszego chapciarza i zapytaj się o takie oponki z alu jak przymierzysz będziesz miał na 100% pewność
Telefony są dość wąskie jak na tą szerokość opony, ale średnica koła będzie chyba za duża i może przycierać przy skręcie. Czy będzie przycierało elementy zawieszenia to trzeba byłoby się zastanowić.
Wielkie dzięki za odpowiedź. Sądzę, że bez przymiarki za dużo się nie dowiem.
A może na tył 225 a przód załatwić 205?
ja własne dzis przymierzalem z przodu 225/45 R17, i niestety obcieraja mi minimalnie o gorny wachacz, dystanse 3mm zalatwia sprawe ;) u ciebie moze bedzie ok, ale najlepiej pojechac, przymierzyc, przejechac sie kawalek i zobaczyc ;)
nie kupuj roznych szerokosci opon, zapewne bedzie cie bardzo nosilo po drodze w koleinach (225 prowadza sie bardzo po koleinach, zas 205 juz nie tak bardzo), no i bedzie to troche wiesniacko wygladalo ;) ale niech wypowie sie ktos inny jeszcze dla pewnosci
Czy wieśniacko wygląda różna szerokość opon przód tył? Biorąc pod uwagę, że wiele aut tylnonapędowych ma z tyłu szersze opony...
ja kolego miałem z przodu 205/50r17 A a tylu 225/45r17 i mnie nie woził nic po koleinach. wszystko było ok i bez obaw mogłem brac zakrety z wiekszymi predkosciami tylko ze na tyle mi obcierało ob nadloka czasami bo amorki miałem padniete
Telefon r16, 205mm przechodzi wewnętrzną częścią obok amortyzatora może 0,8mm w przednim zawieszeniu, tak więc bez dystansów to raczej będzie ciężko bo około 10mm musisz gdzieś "zgubić" Pozdrawiam
Ok, dzięki wielkie. Zrezygnuje z tych oponek a szkoda.
Więc poszukuje takie jakie były czyli 205/55/16.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi!!