Wahacze i amory do mojej 156 SW
Witam, pozwolę sobie założyć temat jakich pewnie jest 100 na forum. Za parę tygodni poproszę o usunięcie go żeby nie zaśmiecać. Nie chcę się grzebać w setkach postów w starych tematach...dodam, że czytałem stare wątki ale nie wiem gdzie teraz najlepiej kupić itd... Chwilowo nie jestem na bieżąco w częściach do alfy. Będę robił grubszy remont i na początek potrzebuję wybrać dobry i tani w miarę zawias. Proszę o poradę jaką teraz firmę wybrać i gdzie kupić najlepiej. Na chwilę obecną interesuje mnie:
-przód wahacze dolne L+P
-przód wahacze górne L+P
-przód amortyzatory
-tył amortyzatory
-przód końcówki drążków
-przód końcówki stabilizatora
Pytanie jest następujące: Czy brać VEME czy FASTa?? Czy allegro czy autosklep24.pl? Czy brać vemę ze smarowniczką? Znamy skrzypienie wachaczy, może warto? Czy lepsze są dolne whacze vema niż fast? Na allegro są droższe. Czy końcówki drążków vema dają rade? Zna ktoś tego sprzedawce??
http://allegro.pl/wahacz-alfa-147-15...122377938.html
warto?
Proszę o jakieś podpowiedzi, może ktoś niedawno ogarniał podobne sprawy i ma jakieś uwagi.
I jakie amory żeby było tanio? Bo widzę, że bilistein to po 250 zl za szt. chodzą. Trochę drogo się robi ;//
pozdro
Janusz
ps, sorry za tą literówkę w temacie :P jak jakiś moderator może zmienić nazwę na wahacze to bardzo proszę... :)