-
Przeguby do 156 od VW
Witam,
W internecie trafilem na szczatkowe informacje o stosowaniu przegubow od VW. Posiadam 156 1.9JTD do wymiany mam wewnetrzny przegub z lewej strony. Czy stosowal ktos takie rozwiazanie? Posiadam na 100 procent wersje homokinetyczna, bo jakis czas temu wymienialem cala polos z prawej strony.
-
Moim zdaniem lewa strona nie pasuje od VW. Sprawdź jeśli możesz, średnice przegubów są takie same ale z lewej będzie szerokość około 45 mm z prawej (tej od VW) około 30 mm.
Jakbyś chciał ten właśnie szerszy przegub to mam. :D
-
Czyli wymiana przegubu na ten od VW wchodzi w gre tylko w wypadku prawej strony? Niestety dopiero za kilka dni bede mial dostep do kanalu, zeby zmierzyć średnicę i szerokość.
Na waszej stronie widzialem przeguby wewnetrzne do 156 jtd, czyli jednak sa do kupienia? W zielonej gorze zaden sklep nie podjal sie dopasowania, a w katalogu maja tylko cale polosie.
-
Tak, prawa strona od VW , obecnie u nas dostępna po 85 zł/detal. Lewa strona niestety droższa.
-
Gdyby przy mojej przeguby były takie tanie, to bym wymieniał co wymianę oleju :) A tak czekać aż się posypią.
Ps. Gepard, jak możesz daj mi ceny PW do mojej 156 20V, krzyzaki plus kielichy, jeden dłuższy.
-
A co ma na celu ta zamiana?
-
Chodzi o to, ze ciezko dostac wewnetrzny przegub do 156. W sklepach nie maja pojecie jaki mozna dopasowac, a w katalogach nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jest to pewnie spowodowane tym, ze występowały różne w jednyn czasierozwiązania.- homokinetyczne i krzyzakowe.
Mozna na allegro kupic jakies no name przeguby, a jesli pasowalby od VW to mamy do wyboru markowych producentow, ruville, boge itp