Wie ktoś od jakiego innego modelu alfy pasuje kierownica do 146??
Printable View
Wie ktoś od jakiego innego modelu alfy pasuje kierownica do 146??
Fizycznie pasowały od niektórych 33 i 155 ale nawet w 145/6 były różnice więc nie ma reguły na to. Poza tym w żadnej 33 nie było poduszki a te ze 155 będą powodować błąd. Po co chcesz zmieniać kierownicę?
To słabo... Chciałem zmienić, bo oryginalna jest paskudna (dla mnie), w ogóle mi się nie podoba. Od 166 albo gtv nie podejdzie?
Masz skórzaną?
W czym Ci sie ona nie podoba ? :)
chce to chce co się czepiacie :P
tak czy siak jak zmienisz kierownicę, to poduszka nie będzie pasować,
no i popatrz na skórzane kierownice od 145/6, tą zwykłą i tą z bicepsami, według mnie obie wyglądają świetnie :)
To 2 rodzaje szły? Jaka to jest ta z bicepsami? :D może jakiś link? ja mam taką: http://www.forum.alfaholicy.org/atta...1997_1999_.jpg Nie mam skórzanej.
To masz plastikową, miały też chyba grubszy wieniec.
Zajrzyj sobie do tematu o mojej (sygnaturka), pierwsze strony, gdzieś było foto kiery.
Też miałem plastikową jak ta na zdjęciu , skórzana podeszła bez problemu.
Ja w zeszłym tygodniu w swojej 146 zmieniłem na taką z bicepsami właśnie wg.mnie wygląda świetnie i daje wnętrzu look taki jaki Alfa powinna mieć :
Załącznik 91160
Problemu nie było żadnego, odkręcasz airbag (ja przekładałem swój do tej nowej) później śrubę kierownicy i zakładasz nową w odwrotnej kolejności.
Ja nie odpinałem akumulatora, chociaż jest to zalecane. Błędu poduchy nie mam i wszystko działa.
Najlepiej szukać właśnie od QV/Ti czy to przed czy po liftowej.
Na Allegro czasem można kupić w normalnych pieniądzach. Ja za swoją dałem 100zł z przesyłką - jest w stanie dziewiczym wręcz, żadnych przetarć, niteczka jaskrawoczerwona, skóra nie poprzecierana.